4 råd til køb af prisvenlig kunst til hjemmet

4 råd til køb af prisvenlig kunst til hjemmet

En af de ting, der virkelig kan gøre forskellen I en boligs indretning er naturligvis lidt kunst til hjemmet. Kunst er nemlig en fantastisk måde, at give dit hjem et unikt udtryk, der ikke sådan lige kan efterlignes af naboen. Problemet med megen kunst er desværre det ofte temmelig høje prismærkat. Du behøver dog ikke fortvivle af denne grund. For her får du nemlig et par gode tips til at finde prisvenlig kunst til dit hjems vægge.

Kunsttryk

De første tip til at finde kunst til hjemmet kunne være, at springe malerierne over og i stedet vælge et smukt originalt kunsttryk. Kunsttryk er nemlig stadigvæk original kunst – men til en langt billigere pris. Dette skyldes nemlig, at kunsttryk laves i mindre oplag og derfor kan købes til en langt billigere pris – selv fra virkeligt anerkendte kunstnere. Med priser der ligger et sted mellem 500-5000 kr. vil langt de fleste danskere nu kunne være med. Og selvom der er tale om oplag, så vil du alligevel ende med noget temmelig unik kunst på dine vægge – der oven i købet vil stige i værdi med tiden.

Plakater

Hvis du nu alligevel ikke skulle have lyst til at investere 5000 kr. i et Tal R eller Michael Kvium kunsttryk, så kan du sagtens finde noget smuk kunst til hjemmet alligevel. Ved at tage en hurtig tur på nettet vil du ganske hurtigt kunne finde smukke kunstplakater til en brøkdel af prisen.  Det eneste der kræves er nu blot at vælge den rette plakat, og dernæst supplere den med en smuk ramme; og det gode ved plakater er, at du nu vil have råd til at købe mere end én plakat til dine vægge.

Original kunst

Hvis du er på udkig efter originale malerier eller skulpturer, så vil du forholdsvist nemt kunne finde et smukt værk til en god pris på nettet. der findes nemlig en hel del danske, såvel som internationale hjemmesider, der specialiserer sig i at levere originale kunstværker til en brøkdel af prisen. Du finder måske ikke et originalt Asger Jorn maleri til en slik, men måske kan du være heldig at finde den næste generations Asger Jorn til en rigtig skarp pris.

Aftal et atelierbesøg med de kunststuderende

Sidst men ikke mindst kan du selvfølgelig også vælge at kontakte nogle af de studerende ved landets kunstakademier og kunstskoler for at arrangere et atelierbesøg. Du skal nemlig ikke lade dig skræmme af kunstens elfenbenstårn. Langt de fleste yngre kunststuderende vil nemlig hellere end gerne vise dig deres værker; og den gode nyhed er, at du vil kunne få fingrene i noget flot kunst til en pris, der måske om blot få år vil tredobles. På denne måde vil du nemlig ikke blot støtte det nye kuld kunstnere, men samtidigt også foretage en reel investering, der ofte vil give et langt større udbytte. Desuden er det jo også altid spændende, at etablere et personligt forhold til den kunstner, der har leveret kunst til hjemmet.

Share