7 råd til en sundere livsstil

7 råd til en sundere livsstil

Selvom det måske er sidste udkald med hensyn til nytårsfortsæt, så er det ikke desto mindre aldrig for sent at gøre noget godt for dig selv. Hvis du er godt og grundigt træt af din nuværende livsstil, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig 10 gode råd til en sundere livsstil.

1. Spis varieret

Det siger nok sig selv, men du vil være langt bedre stillet ved at variere din kost en hel del. Vi har nemlig brug for en lang række næringsstoffer, som din nuværende kost højst sandsynligt ikke indeholder. Sørg derfor for at variere din kost så meget som muligt. Du kunne f.eks. spise et måltid med et meget fedt den ene dag, og derefter nøjes med en grøntsagsret den næste.  Variation er første skridt til en sund livsstil.

2. Husk dine kulhydrater

En af hjørnestene i en sund livsstil er naturligvis de vigtige kulhydrater. Sørg derfor for at alle dine måltider indeholder kulhydrater. Prøv f.eks. at inkludere brune ris, kartofler eller et godt brød i dine daglige måltider. På denne måde er du nemlig godt dækket ind.

3. Mættet fedt er fjende nr. 1

Selvom vores krop har brug for fedt, så er mættede fedtsyrer en af vores sundheds allerværste fjender. Især vores hjerter har ikke godt af det forkerte fedt – og naturligvis heller ikke vores taljer. Meget af det farligste fedt stammer fra animalske produkter og transfedtstoffer. Du bør derfor overveje at skifte frikadellerne ud med fed fisk mindst et par gange om ugen. Prøv desuden også at dampe eller bage dine fedtstoffer, og helt droppe stegepanden.

4. Spis frugt og grønt

Denne her var du nok allerede klar over. Ikke desto mindre glemmer mange af os at spise tilstrækkeligt med frugt og grønt. Sørg derfor for så vidt muligt, at ramme de 5 stk. hver eneste dag og en sund livsstil vil nærmest komme af sig selv.

5. Mindre salt – mindre sukker

Hvis du spiser for meget salt, så kan du ende med for højt blodtryk. Hvis du til gengæld spiser for meget sukker, så kan du i værste fald ende med at få diabetes. Udvis derfor mådehold, når det kommer til disse to ingredienser.

6. Mindre portioner, men regelmæssigt

Hvis du alt for tit springer morgenmaden eller frokosten over, så vil du på et tidspunkt kunne mærke det på din krop. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er for dit stofskifte ikke at springe måltider over. Prøv i stedet bare at spise mindre portioner. Du vil lynhurtigt føle dig langt mere energisk end du troede var muligt.

7. Drik masser af vand

Et voksent menneske skal som tommelfingerregel drikke mindst halvanden liter vand om dagen; og hvis du dyrker motion (og det burde du), så skal du faktisk drikke endnu mere væske for at opveje et eventuelt væsketab. Hvis du nu ikke skulle være glad for vand, så kan du sagtens vælge at drikke juice eller f.eks. urtete i stedet.

Der her du det. Vejen er til en sund livsstil ligger nu åben forude. Giv det en chance – du vil ikke fortyde det.

Share