Billeasing VS Køb af bil i 2021

Billeasing VS Køb af bil i 2021

Skal du have ny bil i 2021? Så har du sikkert overvejet fordele og ulemper både ved leasing af bil og køb af bil. Det kan være svært at finde ud af, hvilken løsning der passer bedst til dig, men her kan du blive klogere på, hvad forskellen er, og hvor du kan læse mere.

Leasing er en god måde at have overblik over økonomien

Vil du gerne have totalt overblik over din økonomi i en årrække, så kan leasing være løsningen for dig, afhængigt af hvilken type leasing du vælger. Vælger du for eksempel operationel leasing, betaler du et månedligt beløb, der dækker over værkstedsbesøg, reparationer og eventuelt mere afhængigt af din udbyder, og du skal derfor ikke bekymre dig om uforudsete regninger og store udgifter til reparationer, for er der noget galt med bilen, afleverer du den bare på værkstedet, og så bliver den fikset. Med operationel leasing skal du dog vide på forhånd, cirka hvor mange kilometer du kører på et år, og så sættes prisen på din aftale blandt andet ud fra det. Overstiger du det aftalte antal kilometer, kan det komme til at blive dyrt for dig, når din leasingaftale udløber. Når din aftale om operationel leasing er udløbet, afleverer du bare bilen tilbage til din leasingudbyder, og du skal ikke selv hæfte for restbeløbet på bilen.

Bilkøb giver dig frihed

Selvom operationel leasing kan give en del økonomisk frihed, så er det selvfølgelig ikke meget i sammenligning med, når du køber din egen bil, og du selv bestemmer helt og holdent over den ligeså længe, som du har lyst til – inklusiv hvor mange kilometer den skal køre om året. Men den samme frihed kan faktisk også til dels opnås gennem leasing med det, der hedder finansiel leasing. Det kan sammenlignes lidt med, at du køber bilen på afbetaling, for du og din leasingudbyder aftaler et restbeløb, som du køber bilen for, når leasingaftalen er udløbet. Der er ingen fast kilometersats med finansiel leasing, og du skal selv betale for værkstedsbesøg af den ene og den anden art. Når leasingaftalen er slut, kan du selv vælge, om du beholder bilen, eller om du sælger den videre. Bilen ender altså med at være din, selvom du har leaset den i en årrække.

Tag en snak med en leasingudbyder, før du vælger

Før du vælger, om du vil lease en bil eller købe en bil, er det en god idé at læse mere om emnet. Læs Agileases guide her, hvor de forklarer mere i dybden om, hvordan du finder ud af, om du skal lease eller købe bil. Derudover kan det være en god idé at tale med en leasingudbyder og finde ud af, hvad leasing kan gøre for dig. Hos Agilease specialiserer de sig i fleksible løsninger, der passer til den enkelte, og på deres hjemmeside agilease.dk kan du læse meget mere om, hvad de tilbyder af leasing, og du kan også se, hvilke biler de har netop nu.

Share