Det rette hundefoder: derfor er det vigtigt

Det rette hundefoder: derfor er det vigtigt

Den kan næsten virke for uoverskueligt. Hundefodermarkedet er en jungle, og derfor er det også svært at vurdere hvad det rigtig valg for jeres 4-benede ven. I denne har artikel har vi prøvet at aflive de fleste myter, og komme med gode råd til hvordan, hvad, hvornår og hvor meget din hund skal have i sin kost. Følg med nu, og forkæl jeres bedsteven. De har fortjent det, ligesom i har fortjent en sund og rask hund.

Grundstenene

Ligesom os mennesker, så er der nogle ting en hund har brug for i sin kost, for at den normalvis kan fungere. Her menes vand, fedt, protein, mineraler og hvad der ellers følger med. Får din hund ikke alle de korrekte næringsstoffer vil de basale funktioner som kan forbindes med denne negligering ikke fungere som det skal. Så helt basalt, skal du se på din hunds sundhed som din egen. Der er selvfølgelig en helt masse faktorer der spiller ind, som race, vægt, alder og eventuelle sundhedsproblemer. Men for en start, er det i hvert fald vigtigt, at du vælger et kvalitetsprodukt der kan blive stået ind for.

Fokus på de her punkter

Som der blev nævnt før, er kvalitet virkelig hovedessensen af din hunds sundhed, hvorfor det er yderst vigtigt at du vælger med omhu. Der er rigtig mange muligheder til frisk hundefoder, men at du har din sunde fornuft det rigtige sted er en god start. Selvom du finder de rigtig forhold af protein, og fedt i et produkt kan det sagtens være et dårligt valg til din hund, da fordøjeligheden kan være enorm ringe. For at give dig selv den absolut bedste succesrate, så hold dig til en ingrediensliste der ikke er tvetydig, hvor du selv kender produkterne brugt. Ellers snak med nogle der har styr på det.

Hvordan kan jeg se min hund får den rette foder?

Det er faktisk rimelig simpelt. Skab et overordnet syn på din hunds tilstand ved at kigge på vægt og pels udseende. Har du den rette balance, vil din hund højst sandsynligt også være sund og rask. Får pågældende hund hvad den skal bruge af ernæringsstoffer sammenholdt med motion, vil du se hvad dens idealvægt er. Er du i tvivl hvor meget eller hvor lidt det er, så kontakt din læge eller lign. Tit og ofte vil du kunne se overvægt, såfremt balancen i foderen ikke overholdes. Hold desuden øje med om din hunds hud slår udslæt, har skæl eller andre former for uregelmæssigheder. Dette er et ofte et tydeligt tegn på fejlernæring. Køb derfor et kvalitetsprodukt som passer lige præcis til din hund og dens sammensætning af vægt, aktivitetsniveau og sygdomshistorie.

Share