Det skal du kigge efter, når du skal have en ny cykel

Det skal du kigge efter, når du skal have en ny cykel

Er det tid til, at du skal have ny cykel? Så er du kommet til det rette sted. Man skal ikke bare købe en tilfældig cykel, uden at gøre sig lidt overvejelser om, hvad man gerne vil have for en cykel. Cykler er meget forskellige, og prisklasserne kan godt variere. Så hvis du leder efter en ny cykel, er der nogle få ting, du skal huske på. Det har vi skrevet om i denne artikel.

 

 

Dit budget

Den første ting, du skal overveje, er dit budget. Cykler kan koste alt fra et par tusinde kroner til flere tusinde, så sørg for at sætte en grænse for, hvor meget du er villig til at bruge på din nye cykel. Hvis du skal have en avanceret cykel, så kommer prisen nok til at stige en del. Dog kan du nemt finde cykler, der er i en mere overskuelig prisklasse, uden det springer dit budget fuldstændigt.

 

 

Hvilken type cykel vil du have?

Du skal dernæst tænke over, hvilken type cykel du vil have. Hvis du primært vil bruge din cykel til pendling til og fra arbejde, så kan en el-cykel være et godt valg.  Hvis du bor i f.eks. København, hvor der er meget fladt, så kan en almindelig dame eller bycykel også være et godt valg. Hvis du har planer om at køre mere seriøs mountainbike- eller landevejscykling, har du brug for en mere robust og specialiseret cykel. Her skal du opsøge professionelle, der kan guide dig til hvilken cykel du skal vælge.

Størrelsen på din cykel

Du skal også tænke på størrelsen på din cykel. Dette er især vigtigt, hvis du er meget lille eller ekstrem høj. Du vil ikke have en cykel, der er for stor eller for lille til dig, da det vil være svært at køre på den og endda kan være farligt. Rådfør dig med en professionel i en cykelforretning for at få tilpasset din cykel til en rigtig størrelse. Det samme gælder, hvis du skal opbevare din cykel i en lille cykelkælder eller i din lejlighed. Derfor skal du måske ikke vælge den største cykel på markedet, så du ikke har pladsen til det.

Udstyr til din cykel

Endelig bør du overveje, hvilket udstyr du har brug for til din cykel. Det omfatter en stabil hjelm, lys til når du skal cykle om aftenen, og en ordentlig lås til at låse din cykel af med. Der er mange cykeltyve i indreby, så du skal være sikker på at have en ordentlig lås på din cykel. Der er også nogle, der investerer i en cykelkurv til deres cykel, så de har et sted, de kan placere deres varer, når de har handlet ind.

Share