Det vigtigste for en ejendomsmæglere

Måske tænker du at det let at få solgt din bolig. Men der er et vigtigt valg, du skal tage. Det er rent faktisk en stor beslutning, når du skal vælge hvilken ejendomsmægler, der skal stå for dit kommende boligsalg. For det kan gøre en enorm forskel, hvilket valg du tager.

Hvad laver en ejendomsmægler?

En ejendomsmægler har til opgave at være bindeleddet mellem sælger og køber af en bolig. Mæglerne arbejder for sælger, og står typisk for alle dokumenter, aftaler, kontakt til myndigheder samt at give et overblik over de muligheder, der findes. En ejendomsmægler er vigtig.

Find en mægler med lokalkendskab

En vigtigt start, når du skal finde en ejendomsmægler er at undersøge, hvilke ejendomsmæglere, der har lokalkendskab der hvor du bor. Bor du i Hvidovre kan du typiske benytte ejendomsmægler-hvidovre.dk, men alle steder i landet findes muligheder. Det er specielt vigtigt for at fastsætte den rigtige pris og for at vide hvilke salgskanaler, der virker for at kunne få din bolig afsat.

Fokus og engagement skal være på plads

De fleste sælgere af deres bolig vil rigtig gerne føle, der er en løbende dialog og bevægelse omkring deres boligsalg. Det er derfor rart at have en løbende kontakt med sin ejendomsmægler, så køberen føler, at det hele tiden er fokus på opgaven og engagementet omkring salget. Hele salgsprocessen skal helt foregå hurtigt og uden bekymringer for sælger.

Klarhed omkring salær

En ejendomsmægler tager naturligvis et salær for sit arbejde. Men det er vigtigt, at du inden du laver en aftale omkring salg af din bolig med en mægler, at der bliver klarhed omkring hvor meget dette salær er. En ide er at undersøge prisen hos en uafhængig ejendomsmægler, der ikke er en del af de store kæder, da de ofte har mulighed for at spare på en del administration.

Vær opmærksom på provision

Hos nogen ejendomsmæglere vil der blive opkrævet ekstra provision, hvis det lykkedes at sælger boligen dyrere end den vurderet pris. Det skal du være opmærksom på, når du indgår en aftale med en ejendomsmægler for det kan blive et stort beløb du mister på denne måde.

Koster salgsvurderingen noget?

Noget af det første du skal undersøge inden du går videre med forhandlingerne med en ejendomsmægler er om den indledende salgsvurderingen koster noget. Mange tilbyder den gratis. Men der er også vigtigt, at vurderingen skal være ærlig og så skal den naturligvis være uforpligtende.

Share