Drømmer du også om at bo i Frankrig?

Drømmer du også om at bo i Frankrig?

Går du rundt og dagdrømmer om at have en permanent tilstedeværelse i udlandet? Og er du særligt varm på tanken om at bo i Frankrig? Hvis ja så læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan migrere til Frankrig.

Et bid eksotisk eventyr

For mange af os kan et godt ophold i et vilkårligt land, være med til at give en stor længsel for at komme tilbage. Der kan være mange motivationer og årsager til, hvorfor nogle vælger at pakke kufferten på ny og rejse tilbage igen.

Eksempelvis er der en del der synes, at Danmark er forudsigeligt, ”kedeligt” og ikke særligt eksotisk. Udlandet kan i mange tilfælde udfylde disse huller og længslerne efter noget nyt og uudforsket.

Det kan være, at du har besøgt Frankrig og er blevet charmeret af deres sceniske natur, velsmagende mad, verdensklasse vin mv. Hvad end din store motivation måtte være for, at du gerne vil flytte og starte et nyt kapitel i Frankrig, er det vigtigt, at du laver noget seriøst forarbejde, inden at du hopper på det næste fly.

Det betaler sig at sætte sig i detaljerne

Selvom, at det giver dig sommerfugle i maven og får hjertet til at banke lidt hurtigere ved tanken om et nyt liv i Frankrig, er det vigtigt, at du ikke bliver alt for fuld på euforien, og derimod tager et rationelt skridt eller to tilbage.

Med dette menes der, at du undersøger så mange relevante faktorer som muligt. Det er afgørende, at du tager afsæt i din egen livssituation, da ikke to mennesker er ens. En pensionist har eksempelvis andre behov end, hvad en yngre person har og lignende.

Men når det så er sagt, bør du tage et kig nærmere på følgende faktorer:

  • Boligmarkedet
  • Jobmuligheder
  • Uddannelsessektoren
  • Sprogkrav
  • Sociale og kulturelle normer
  • Forbrug og generelle leveomkostninger
  • Pension
  • Sundhed og velfærd
  • Og mange andre

Hvorfor bør jeg undersøge tingene nærmere?

Selvom, at du har besøgt Frankrig og på den måde dyppet tæerne og fået en føler på, om det er et land for dig, får du ikke hele billedet som turist. Der kan være mange gode årsager til, hvorfor du bør undersøge alle eller så mange relevante faktorer som muligt.

En af fordelene er, at du bliver forberedt på meget og dermed får en mindre risiko for ubehagelige overraskelser. Et eksempel heraf er, at boligmarkedet i Frankrig er betydelig anderledes, end hvordan er herhjemme i Danmark.

Ved at bruge lidt ekstra tid på at undersøge dine muligheder, og eventuelt hente hjælp fra en dansktalende ejendomsmægler i Frankrig, kan du minimere dine risikoerne til et absolut minimum. Det kan blandt andet betyde, at du sparer penge og undgår gebyrer eller andre kostelige fejl.

Share