Dyrker råvarer til ølbrygning i kolonihaven

Dyrker råvarer til ølbrygning i kolonihaven

Jeg har gennem en del år brygger øl selv. Jeg har altid købt mine råvarer online i diverse butikker. Det har også været fint, men på grund af min alder, så er jeg gået lidt ned i tid på mit arbejde. Det betyder også, at jeg kan tilbringe hver fredag ude i min kolonihave, og dyrke mange af de ting jeg ikke havde tid til før da jeg arbejdede på fuld tid. 

Det hele startede dag jeg gik hjemme ved mig selv om bryggede øl. Jeg kom de forskellige råvarer i brygget, malt og humle. Jeg kom derfor til at tænke over hvor det egentlig bliver dyrket i Verden. Det viste sig ret hurtigt, at der bliver dyrket rigtig meget malt i Danmark og kvaliteten er rigtig god. Jeg tænkte derfor straks på om det er noget man selv kan dyrke. Det kan ma uden problemer. Jeg fik derfor fat i noget maltbyg som jeg plantede i det tidlige forår. Jeg gik derfor i gang med at undersøge hvordan man brygger øl. Der er lidt mere arbejde med at malte kornet selv, men jeg har jo tid nok, og så synes jeg også det er meget mere hyggeligt når man har lavet det hele selv. Jeg ved 200% hvad der er i mit øl. 

Man kan også selv dyrke humle i Danmark. Jeg fik derfor fat i nogle humleplanter fra Tyskland som jeg bestilte på en hjemmeside. Jeg skal da lige love for, at humle er en plante der vil fremad. Jeg var ikke helt opmærksom over, at den vokser helt vild, og det er derfor en god idé at planlægge lidt hvor man sætter den. Det havde jeg ikke tænkt over, men jeg har heldigvis fået styr på den. Så husk hvis du vil i gang med at dyrke humle selv, så skal du lige tænke over hvor du sætter den på din grund.

Når man brygger øl selv, så behøver man ikke dyrke alle sine råvarer selv. Du kan købe alle de ting du skal bruge på hjemmesiden https://box2brew.dk/ – Det er klart den lette løsning, for her bestille du bare de ting du skal bruge. Malten er også helt klar til brug, for det sparer dig for mange timers arbejde, hvis ikke du har så god tid som jeg har. 

Jeg har aldrig fortrudt at jeg er startede med at brygge øl. Jeg synes det er en fantastisk hobby, og det er ikke mindst en hobby man kan bruge den tid man har. Da jeg arbejde havde jeg ikke så god tid, men nu her der hygger jeg mig meget mere under brygningen, og der sket ikke noget ved at det måske tager en timer mere end det behøver. Jeg har jo hele tiden til det.

Share