Energikrisen raser derudaf – har du undersøgt dine muligheder for at spare på din varmeregning?

Energikrisen raser derudaf – har du undersøgt dine muligheder for at spare på din varmeregning?

Er du en af de mange, der opvarmer huset med pillefyr? Så har du for alvor mærket de stigende priser på træpiller. Prisen er fuldstændig stukket af. På under to år er prisen på træpiller steget til mere end det dobbelte. Det kan mærkes på økonomien. Sammen med prisstigninger på el, gas og madvarer så er dine udgifter højst sandsynligt steget mere end dine indtægter. Men hvad gør du når priserne stiger hurtigere end din løn? Hvordan kommer du gennem vinteren, uden at du står tilbage og er helt ruineret? Det får du nogle forslag til her i artiklen. 

 

Gør dit forbrug endnu mere smart 

Tænk over hvordan du egentlig bruger energi i din husstand. Fremadrettet skal du forbruge smartere. Du skal spare, hvor du spare kan, sådan at dine energiregninger ikke bliver højere end højst nødvendigt. Tjek dine aftaler igennem, har du den bedste aftale for dig og din økonomi? Tjek om du har fast eller variable priser. Hvis du har variable priser, bør du planlægge dit forbrug på en sådan måde, at du bruger mest energi i de billige timer. 

 

Træpiller er en mangelvare 

Og det presser priserne yderligere. Det er tekstbog eksempel på, hvordan efterspørgslen på et lille udbud, kan presse varens pris op i ekstreme priser. Det kan være svært at få fat i træpiller, du er ikke den eneste der står med et tomt lager. Desværre er det ikke kun privatpersoner der jagter træpiller, det gør varmeværkerne også, så du er desværre nødt til at forberede dig på at betale prisen, hvis du gerne vil have noget at varme op med til vinter. 

 

Hvad kan du selv gøre for sænke dit varmeforbrug? 

Der er mere end en ting du selv kan gøre for at sænke dit varmeforbrug. Nummer et er at du sænker din temperatur indenfor. I disse tider skal du ikke have tropisk klima indenfor. Stil din termostat på 19 grader, det vil du hurtigt mærke på dit forbrug. Overvej at få dit loft efterisoleret. Find din pris på loftisolering, det kan virke som en dyr omkostning i disse tider, men det er en investering som hurtigt har tjent sig selv hjem igen. Disse ændringer er med til at spare dig for rigtig mange penge, da du vil bruge færre træpiller. Du vil helt sikkert allerede kunne mærke besparelserne denne vinter. 

 

Share