Er du den kreative type? Sådan finder du inspiration

Er du den kreative type? Sådan finder du inspiration

Det kan være utroligt frustrerende, når man føler, at man har mistet sin kreativitet. Lige pludselig synes de idéer, der plejede at flyde så let, at være tørret ud. Du føler måske, at du sidder fast i en rutine og ikke er i stand til at producere det levende, innovative arbejde, som du er kendt for. Denne mangel på inspiration kan være nedslående, men det er vigtigt at huske på, at selv de mest kreative hjerner gennemgår perioder med tørke. Det vigtigste er at fortsætte og ikke opgive håbet. På et tidspunkt vil hanen åbne sig igen, og idéerne vil begynde at strømme igen. I denne artikel giver vi dig derfor, et par gode idéer, til hvordan du kan få din kreativitet til at flyde igen, så du kan udfolde dine talenter på den måde du er bedst til.

Gå en lang tur i skoven

Det er et faktum, at frisk luft til hjernen giver os fornyet energi. Det kan også være med til at rydde tanker og eventuelle blokader, som mange kreative mennesker kommer ud for med jævne mellemrum. Uanset om man er musiker og sangskriver, om man arbejder som tekstforfatter eller maler billeder på bestilling, så er frisk luft og en god og lang gåtur i skoven, altid en god idé og også det oplagte at prøve som det første.

Spar med dem du har omkring dig

Om det er din familie, dine venner eller kollegaer, så kan det være en god idé at tage en pause fra dit arbejde og din proces og sparre med folk du har i nærheden. Det behøver ikke at handle om det du er i gang med at skabe, men kan være alt lige fra en hyggesnak til en diskussion om politik, eller en dybere snak om meningen med livet. Det at indgå i samtale om forskellige emner, sætter gang i tankerne og kan være lige præcist det du har brug for, for at få din kreativitet i gang igen.

Find din inspiration på internettet

Internettet er den største kilde til inspiration, som overhovedet findes. Her kan man finde hjemmesider dedikeret til emnet, som for eksempel Inspirationshuset, men man kan også finde inspiration ved at læse artikler, nyheder, sladder eller ved at sidde og scrolle igennem videoer på YouTube. Alt omkring os er en mulig kilde til inspiration hvis vi tør give slip og lade tankerne flyde og drømme os væk, til fjerne steder i vores sind, hvor magien opstår.

Share