Guide: Pæn installation af ladestander til hjemmet

Guide: Pæn installation af ladestander til hjemmet

Elbiler bliver stadig mere populære i Danmark. Det er derfor vigtigt at have en pålidelig og praktisk måde at oplade dem på. En løsning er at installere en ladestander til hjemmet. Alle ladestandere på markedet er dog ikke ens. Læs derfor denne artikel, hvor vi guider dig til en praktisk og pæn installation af ladeboks. 

Vælg den rette ladestander/ ladeboks

Der findes mange forskellige ladestandere og ladebokse i Danmark. Det er dog vigtigt at vælge en, der er kompatibel med din elbil. De fleste ladere til elbiler i Danmark bruger heldigvis det samme udtag, nemlig en “Type 2”. På sider som ladestander.dk, kan du derfor roligt vælge den ladestander, som du synes bedst om. 

Passer design af ladestander til hjemmet?

En anden overvejelse er ladestanderens design. Du vil have en ladestander til elbiler, der ser godt ud og passer til dit hjemmets udseende. Nogle ladestandere til elbiler er klodsede og ikke særligt attraktive, mens andre er elegante og moderne. Vælg en der passer godt sammen med dit hjemmets stil og farveskema. Du kommer til at gå forbi den hver dag, så sørg for, at alle i familien synes godt om den, inden du køber. 

Find den rigtige placering

Når du har fundet den helt rigtige ladestander til hjemmet, er det på tide at tænke over et af de vigtigste valg, nemlig placeringen. Skal ladeboksen eksempelvis sidde i indkørslen til huset, er det vigtigt med en pæn installation. En “grim” færdig installation skyldes ofte, at ledninger skal ligge langs jord, og dermed fjerner det clean look. 

 

Det er derfor vigtigt at tænke over, hvor du parkerer bilen, så ladestanderen er praktisk og tæt på opladningspunktet for køretøjet. Er der tale om en åben parkeringsplads, kan du med fordel placere ladeboks på en stander (deraf ordet ladestander). Det er naturligvis også muligt at placere ladeboksen direkte på en væg. Det er ofte sådan at de fylder mindst.

Desværre er der stadig endnu et punkt, du bliver nødt til at forholde dig til. Hvor skal ladestanderen få strøm fra? En ladestander i hjemmet skal nemlig tilsluttes dit hjems el-tavle. Det kan derfor hurtigt blive en grim og dyr installation, hvis der skal trækkes kabel fra den modsatte side af dit hus. 

Installation af ladestander til hjemmet

Når du har valgt den rigtige ladestander og fundet det perfekte sted, er det tid til at installere ladestanderen. Medmindre du er en erfaren elektriker, anbefaler vi at hyre en professionel til at installere ladestanderen. Dette sikrer, at installationen er sikker, opfylder koden, og ikke forårsager nogen skade på dit hjem elektriske system.

En professionel elektriker vil installere ladestanderens monteringsbeslag og trække de nødvendige ledninger fra dit hjem elektriske panel til ladestanderen. De vil også sørge for, at ladestanderen er korrekt jordet og teste den for at sikre, at den fungerer korrekt.

Share