Guide til de 12 bedste vandreruter i Danmark

Guide til de 12 bedste vandreruter i Danmark

Hos Galleri Nord elsker vi at give gode guides, og i dagens artikel kan du læse en kort guide om 12 af de bedste vandreruter vi har i Danmark. Er du en af dem, der ikke er hoppet på trenden med at gå lange ture? Så kan du snildt starte med en af de ruter vi kommer med i på denne liste.

 

Du kan finde noget af det bedste natur i Danmark. Det eneste vi ikke har er nærmest bjerge. Vi er dog utrolig gode til at vedligeholde og skilte vores vandreruter, og vi har i dag fokus på ruter, hvor du nemt kan komme til og fra. Også uden at fare vild. Vi har fået lidt inspiration fra Caminoking.dk –  Der blandt andet har været en tur på den berømte vandrerute i det sønderjyske nemlig Gendarmstien. Den er selvølgelig også at finde på vores top 12 liste.

Top 12 bedste vandreruter i DK

Skal du ud at vandre? Så kan du finde inspiration fra denne liste, hvor du nemt kan finde en let tilgængelig vandrerute i det ganske danske land.

 

 1. Hærvejen
 2. Himmelbjergruten
 3. Gendarmstien
 4. Bryrupbanestien
 5. Camønoen
 6. Vesterhavsstien
 7. Nordkyststien
 8. Jyderupstien
 9. Trækstien
 10. Molsruten
 11. Højlyngsstien
 12. Kyst til kyst Stien

 

Ja, vi kunne næsten blive ved. Det er helt vildt, hvilke fantastiske vandreruter vi har i Danmark. Det skal lige siges, at vi endnu ikke har testet alle ruter. Overvejer du at tage på en af ruterne? Så er det bare med at komme afsted. Her kan du lige få lidt mere info og nummer tre på listen, Gendarmstien.

Gendarmstien – En perle i Sønderjylland

Hvis du følger det ovenstående link, kan du læse mere om den berømte vandrerute i Sønderjylland, Gendarmstien. Den er 84 kilometer lang, og kan sagtens deles op i fem forskellige etaper. Du får dansk natur, når det er bedst, og selv ruten foregår langs kysten til Tyskland. Naturen er meget variende på ruten, og den er godt skiltet. Selve ruten er certificeret af ERA, hvilket bekræfter kvaliteten af ruten, der udover natur også har en lang og dyb historier. Mangler du natur og kultur? Så anbefaler vi klart, at du prøver kræfter af med Gendarmstien. Den hører til listen af en af Danmarks mange bud på det der kunne være en dansk Camino. Den offficielle danske Camino betragtes dog som Hærvejen, og denne lange vandrerute, der strækker sig ned gennem midtjylland har også vundet en plads i vore hjerter, og er en på en førsteplads selvom vi endnu ikke har fået gået alle kilometerne på ruten.

 

Vi håber, at du fandt inspiration på vores liste over de bedste vandreruter i Danmark. Tak fordi du læste med.

 

 

 

Share