Hjemmelavede gaver til de små

Det kan være svært at finde på gaver til de mindste, men her har vi samlet lidt idéer til, hvad du kan finde på at lave selv. Det kan være, at du allerede har materialerne i hjemmet til at kunne kreere dine egne små ting og sager.

De seneste år er det vundet frem at lave ting selv. Det kan være upcycling af ting, man allerede har eller har købt brugt, men det kan også være ting, man selv har lavet helt fra bunden. Ofte er det også mere bæredygtigt at producere gaverne selv i stedet for en masseproduceret proces, hvor man ikke helt kender hele indholdet af produktet. Her kan du være med i processen helt fra start til slut, så du kan give en gave med mening

Tøj og beklædning

Find strikkepindene frem, sving hæklenålen eller støv den gamle symaskine af og kom i gang med at lave personligt og unikt tøj. Børn kan lide at klæde sig i smukke, klar farver, så her kan du virkelig finde hele farvepaletten frem. Det kan være en lækker sweater til vinter eller et kostume inspireret af deres yndlingsserie eller film. Ofte er det kun fantasien, der sætter begrænsningen her, men også her er internettet din bedsteven. Der findes adskillige Facebooksider og Pinterestforslag til, hvad du kan kreere af fantasifulde beklædningsgenstande.

Personligt legetøj

Det er ingen hemmelighed, at børn elsker legetøj, men hvem siger, at det skal være nyt legetøj? Find alle de bedste legetøjsdele på loppemarkeder eller i genbrugen, og gør dem så god som nye. Nogle har godt af en lille vask og andre skal måske have en kreativ hånd. For tiden er det særligt trendy at male sit eget kongespil. Her kan man male soldaterne i flotte farver og tegne kongens karakteristiske tegn op på træstykkerne. Hvis det er et yngre barn, så mal dem selv eller giv sættet med farve, så de selv kan farvelægge dem.

Oplevelser

Oplevelser behøver ikke at være de helt dyre, som kan købes med et gavekort eller en billet. Det kan også sagtens være en personlig oplevelse, som ikke kræver der store forberedelse. En tur på picnic til en flot destination eller ud at prøve nogle af de mange gratis muligheder, der findes rundt i Danmark såsom frisbeegolf, en tur på stranden eller på et åbent museum. Mulighederne er mange og her handler det jo bare om, hvad barnet har lyst til at lave, så du kan tilpasse oplevelsen til dem.

Share