Hvad er en bomløs sadel? 4 fordele

Hvad er en bomløs sadel? 4 fordele

Har du aldrig brugt en bomløs sadel før, eller er du bare i tvivl om, hvad det er, så er det en sadel, der hverken har faste paneler eller kerne. Det betyder meget for måden, du rider på, fordi hesten får mulighed for at kunne bevæge sig mere, når du rider. Der kan være rigtig mange fordele i at bruge en bomløs sadel, og her får du 4 af dem.

1. En bomløs sadel er en fleksibel sadel

For mange år tilbage, da hesten primært var et transportmiddel, der skulle fragte mennesker fra ét punkt til et andet, var sadler lavet, så mennesket kunne sidde behageligt, og så hesten ikke havde nær så meget frihed til at bevæge sig. Men i dag, hvor en hest typisk bruges til noget helt andet, og det er nødvendigt at hesten har mere frihed til at bevæge sig, kan det godt svare sig at have en bomløs sadel, hvor din hest får meget mere mulighed for at bevæge sig på en måde, så den ikke er begrænset i sine bevægelser.

2. Du får tættere kontakt med din hest med en bomløs sadel

I forhold til en sadel med faste paneler og kerne, får du i en bomløs sadel en mulighed for at have langt mere kontakt med din hest, når du rider. Det gør det også muligt for dig bedre at kommunikere med din hest, så den lettere kan reagere på de signaler, du giver den, og så du får en meget federe oplevelse med at ride.

3. En bomløs sadel er billigere end andre sadler

Selvom det ikke altid er prisen, der skal afgøre, hvilket køb du gør, så har det alligevel en betydning for mange, hvor stort et beløb de bruger på udstyr til hest. Og særligt sadler kan være en dyr afskrivning, hvis det skal være en god sadel, du bruger på din hest. Bomløse sadler koster omkring 9000 kr. og op for en ny sadel i god kvalitet, og det er noget billigere end traditionelle sadler, der typisk kan blive rigtig dyre. En bomløs sadel kan altså også lette lidt på budgettet.

4. Din hest får ikke ondt af at bruge en bomløs sadel

Fordi der hverken er faste paneler eller kerne i en bomløs sadel, så kan du også nedsætte risikoen for, at din hest får ondt efter brug af sadel, hvis du bruger en bomløs sadel fremfor en traditionel sadel. Hvis du gerne vil undgå, at din hest får ondt, når du rider, er det altså en god idé at bruge en bomløs sadel.

En bomløs sadel kan give dig en gladere hest, netop fordi den ikke får ondt, og den har større mulighed for at bevæge sig. Hos Horsepartner kan du finde et bredt udvalg af bomløse sadler, så du kan finde en, der passer til din hest. Vil du se udvalget, kan du gøre det på horsepartner.dk, og der kan du også finde masser af andet udstyr til islændere.

Share