Hvad er grus, og hvor køber man det?

Hvad er grus, og hvor køber man det?

Uanset om det drejer sig om et professionelt eller privat byggeprojekt, så er grus et af de mest anvendte produkter på Sjælland overhovedet. Grus anvendes nemlig til en lang række forskellige formål. F.eks. vil du kunne finde grus på langt de fleste sjællandske indkørsler – enten som underlag eller selvfølgelig også som decideret grusindkørsel. Men grus er dog langt mere end én ting. Der findes nemlig adskillige typer, der hver især har deres helt specielle anvendelser. Hvis du ikke ligefrem vil kalde dig selv for grusekspert, så kan du her lære lidt mere om dette allestedsnærværende materiale. For i denne artikel vil vi nemlig fokusere på gruset, og nærmere betegnet det sjællandske grus – og ikke mindst hvor man kan købe det.

1. Grus og Affald – din nye forhandler af grus

At finde en kvalitetsforhandler er noget af det allerførste og ikke mindst vigtigste du kan gøre som indledende fodarbejde til ethvert projekt. For jo bedre en kvalitet af grus du køber, jo flottere og mere stabilt et resultat vil du selvfølgelig få. Heldigvis kan du finde noget af Sjællands suverænt bedste grus hos Køge firmaet Grus og Affald, der er leveringsdygtige i alle de mest gængs typer grus på markedet. Og netop fordi grus ikke er noget man køber i kilo, men i stedet i ton, så er det også af afgørende betydning at man finder en forhandler der kan levere gruset direkte til din hoveddør. Også her er Grus og Affald med deres leveringstider på 1-3 dage og fleksible leveringsmetoder et kæmpe skridt foran konkurrencen. Køb grus hos Grus og affald, og du vil blive særdeles positivt overrasket over hvor god en kvalitet du egentligt får for dine penge.

2. De forskellige typer grus

Lad os derfor for nemhedens skyld lægge hårdt ud med en overskuelig lille liste over de seks typer grus du kan finde hos Grus og affald:

  • Afretningsgrus: anvendes til b.la. indkørsler, parkeringspladser samt gang- og havestier. Denne type grus bruges typisk som det sidste lag for at give dig en fuldstændigt jævn overflade.
  • Bundsikringsgrus: her er der omvendt tale om grus, der anvendes som nederste lag i f.eks. indkørsler. Denne type grus forhindrer fugt i at trænge igennem, og er således 100% påkrævet til enhver slags underlag.
  • Leret vejgrus: som navnet antyder, så er der her tale om grus til alle de grusveje man b.la. kan finde i overmål på f.eks. de nordsjællandske sommerhuseveje.
  • Pudse muregrus: denne type grus er beregnet til at blive iblandet mørtelblandinger til renovering af facader, såvel som nye facader.
  • Stabilgrus: denne grus er perfekt til at klare en stor vægtbelastning, hvilket er hovedårsagen til at den typisk anvendes i forbindelse med vejanlæg, indkørsler og andre overflader der oplever trafik. Du kan hos Grus og Affald oven i købet finde et bæredygtigt alternativ til den klassiske stabilgrus, der kan findes under den passende betegnelse genbrugsstabil her.
  • Støbemix/ærtegrus: sidste type grus hos Grus og Affald kan iblandes beton, og er således særdeles velegnet til støbeopgaver, såsom betongulve, betonsokler og fundamenter.

Held og lykke med dit byggeprojekt!

Share