Hvad er hygge?

Hvad er hygge?

Har du nogensinde krøllet sammen under et tæppe med en god bog og en kop kaffe? Eller brugt en aften i din mest behagelige sweater, mens du putter med en elsket foran pejsen? Det, der lyder som en scene fra enhver romantisk komedie, er faktisk et skandinavisk ord: Hygge.

 

Udtalt hoo-gah, hygge er en følelse af hygge, varme og komfort. Det er en stemning, der stiger i efterårs- og vintermånederne, efterhånden som temperaturerne falder i store dele af verden. Efterhånden som vi tilbringer mere og mere tid indendørs de få måneder hvert år, bliver vores hjem vores kilde til lykke og velvære – det er her hyggedesignet er på sit højeste.

 

Så hvordan bringer du hygge ind i dit hjem? Elementer som vasket træ, frodige tekstiler, bløde former og varme farvetemperaturer rækker langt – det kan være nemmere, end du tror.

 

Farvetemperatur

 

Den hurtigste måde at varme dit rum op på er at skrue ned for din farvetemperatur. Nutidens LED’er efterligner natlampens varme glød, og moderne teknologier som Warm Dim og Tunable White gør det nemt at komme ind i den behagelige stemning, du leder efter. For at holde tingene hyggelige skal du kigge efter pærer og armaturer i 2700K-serien. Tala tilbyder et utroligt udvalg af moderne LED-pærer. 3000K er lidt for hvidt, og 2400K og derunder giver en dramatisk ravfarvet nuance. 2700K føles minder om en solnedgang, og vasker ethvert rum i det velkendte skær fra en solnedgang. Det er også fantastisk at bruge et lys med justerbare farver.

 

Materialer

 

Moder Natur giver ofte en følelse af sindsro og ro, og teksturer som træ, fjer eller varme sten hjælper med at bringe denne stemning ind i hjemmet. Vælg et ophæng eller vægbeslag, match dine finish og vælg den perfekte farvetemperatur eller Warm Dim-mulighed for det ultimative hyggearmatur.

 

Når du vælger finish, får slidte og rustikke teksturer med en følelse af historie og arv et rum til at føles indbydende og levet i. Lette, vaskede træsorter, varme guld, blød mat og vintage messing er alle gode valg. Undgå højglans, køligt glas eller kolde nuancer som sølv og mørkegrå – mens de er gode i moderne rum, har de en tendens til at føles grelle og sterile, det modsatte af hygge.

 

Form

 

Det kan være mærkeligt at tænke på former som sætter en stemning, men subtile elementer kan gøre en verden til forskel. Skandinavisk og moderne design fra midten af århundredet forbindes ofte med varme og velvære – hyggesøjler – i høj grad takket være deres brug af bløde kanter, afrundede hjørner, glober og blomster. Belysningsmærkerne Arteriors, George Nelson, Muuto og Mitzi tilbyder et utroligt udvalg af armaturer i enhver tænkelig form og størrelse. Når du lander på den perfekte form, vintage-finish og varme farvetemperatur, vil du blive overrasket over, hvor hurtigt dit rum varmes op.

 

Share