Ideer til at gøre din have mere hundevenlig

Ideer til at gøre din have mere hundevenlig

Menneskets bedste ven skal selvfølgelig også føle sig hjemme. Skal du til at anskaffe dig et nyt familiemedlem til hjemmet, så er her nogle gode råd.
Tag et kig på disse ideer til hvordan du kan gøre din have mere hundevenlig. 

Indhegn din have

Det her giver nok sig selv, men har du en fritgående hund, skal din have selvfølgelig være indhegnet. Det afgrænser hvor langt din hund kan befærde sig, og den vænner sig til grænsen for dit hjem og dens territorie. En hundehvalp har især brug for at kende til reglerne for hjemmet, og det kan være svært at holde styr på de små uldtotter.
Derudover undgår du sure naboer og henvendelser. Mange mennesker føler sig utilpas, hvis de er i nærheden af en fremmed hund, som går rundt uden indhegning. Også selvom du har en meget flink hund, kender andre mennesker den ikke, som du gør. Samtidigt holder det også andre mennesker og dyr ude af din have, så de ikke kan komme i nærheden af din hund.

Hold øje med dit kæledyr 24/7

Går du nogensinde med tanken ”Hvad laver min hund overhovedet, når jeg ikke er hjemme?” Så kunne et par overvågningskameraer være perfekt til dig. Hvis din hund har frit adgang til haven, kan et udendørs kamera hjælpe dig med at holde øje med din firbenede ven. Ikke nok med det, så er et videokamera også med til at beskytte dit hjem imod uvedkommende gæster. Snak f.eks. med en el-installatør omkring mulighederne for et overvågningssystem til hjemmet. I hovedstaden finder du bl.a. denne elektriker København, som kan hjælpe dig med rådgivning og muligheder.

Aktiver din hund 

Har du en hund med krudt i numsen, så ved du måske godt hvor meget energi der skal fyres af, før de føler sig tilpas aktiveret. En hund som ikke bliver tilstrækkeligt aktiveret til være utilpas i hjemmet, fare rundt og selv forsøge at få brugt sin energi. Har du en stor have hvor din hund frit kan løbe, så kan f.eks. en boldmaskine eller en lille agilitybane være super for din hund. Mange boldmaskine er selv aktiverende, og din hund finder hurtigt ud af, hvordan den fungerer. Så kan din hund selv komme af med ubrugt energi og du kan tage den lidt med ro.

Pas på jeres andre dyr

Mange hunde har et jagtindistinkt. Det kan de ikke altid selv kontrollere, og har i f.eks. kaniner, høns eller andre dyr i haven, skal de adskilles fra din hund. I hvert fald indtil at du er sikker på at de kan omgås sammen. Sikre derfor at deres burer er ekstra sikker, så en lidt for nysgerrig hund ikke kan komme ind til dem.

Fjern tjørn og andre skadelige ting

Der er heldigvis ikke så mange skadelige planter for hunde i Danmark, som gror naturligt. Har du dog tjørnekrat eller lignende i haven, kan det være en god ide at fjerne dem. Din hund vil måske skære sig eller sidde fast i busken. Vær opmærksom på ting som glasskår, affald eller andet som din hund ikke burde omgås. 

Share