Kan vinduespudsning gøres billigere?

Kan vinduespudsning gøres billigere?

I disse krisetider med højere el-priser, øgede transportomkostninger, stigende madpriser og højere varmeregning, er det oplagt at se på hvor man kan spare på nogle af omkostningerne i hjemmet. Vinduespudsning udført af en professionel vinduespudser er én af de mange udgifter man kan se på.

Hvis du i dag har en professionel vinduespudser til at vaske eller pudser dine vinduer så kan du selvfølgelig spare penge lige nu og her, ved at droppe aftalen med din pudser. Men kan det betale sig?

Vinduespudsning kan trækkes fra i skat.

Alle private husstande i Danmark kan få skattefradrag for udgiften til vinduespudsning i hjemmet, også kaldet servicefradrag, og det er uanset om du bor i villa eller lejlighed. Det betyder, at når du skal regne på udgiften til vinduespudseren, så skal du også tage skattebesparelsen med i beregningen.

Skat skriver i deres information vedrørende servicefradraget, at man kan få fradrag for både indvendig og udvendig vinduespudsning. Servicefradragets værdi er ca. 26 % i 2022 (35 % i 2021). Dvs. hvis du fx hver anden måned betaler 400,- kroner for at sikre dig rene ruder, så er den reelle besparelse under 300 kroner.

Hvor meget du betaler for vinduespudsning, kommer selvfølgelig an på hvor mange ruder du har og det er selvfølgelig også afgørende at du ikke har brugt servicefradrag fuldt ud på andre serviceopgaver som rengøring, børnepasning eller havearbejde. Servicefradraget er på 6.400 kr. pr. person i 2022. Men det er nok de færreste der bruger fradraget fuldt ud. Så lad os tage udgangspunkt i at besparelsen ’kun’ er ¾ af vinduespudserens pris.

Vil du hellere selv pudse vinduer?

Hvis du nu vælger at spare på udgiften til vinduespudser, så skal du også til selv at pudse dine vinduer. Men mindre selvfølgelig du har en meget arbejdsivrig teenager boende hjemme eller du kan overtale manden til lige at snuppe vinduerne.

Din teenager vil dog nok heller ikke arbejde gratis, så mon ikke selve udgiften vil være det samme, måske højere, selvom kvaliteten ikke er den samme. Selvfølgelig bliver pengene i familien, så skal teenageren alligevel have penge er det måske et oplagt valg, med mindre de kan kaste sig over nogle af de andre serviceopgaver som havearbejde eller børnepasning.

Ellers er der kun din tid at tage af. Men hvis du alligevel sidder og keder dig og ikke kan finde på noget at lave, så er vinduespudsning bestemt en hyggelig tjans. Det skønne ved selv at pudse vinduerne er at man ser resultatet med det samme – rene ruder og man bliver i godt humør.

Og så svært er det jo heller ikke at pudse vinduer. Hvad betyder et par striber hist og her, når det nu hjælper til at holde udgifterne nede. Og måske får du endda varmen mens du pudser dine vinduer.

Inden du endeligt overvejer om det er vinduespudseren der skal hjælpe dig til at holde budgettet, så tænk en ekstra gang på hvorfor det var du fik vinduespudser til at klare din ruder.

Var det fordi du ganske enkelt ikke kan finde tid til det?

Eller kan du ikke fordrage at pudse vinduer?

Måske du bare gerne ville kunne nyde rene ruder uden hele tiden at skulle tænke vinduespudsning med i din rengøringsplan.

Det kan også være du hører til dem der hellere vil bruge tid sammen med familien end på vinduespudsning.

Og der er jo også nogle der tjener mere ved at blive en time ekstra på arbejdet, end det koster at få en vinduespudser til at klare ruderne.

Så kan vinduespudsning gøres billigere? Ja bestemt. Men du kan helt sikkert finde andre steder hvor du vil kunne spare mere, så det er ikke sikkert at det kan betale sig at spare på netop den udgift.

Bestil en professionel vinduespudser til at gøre arbejdet

Har du endnu ikke en professionel vinduespudser til at pudse dine vinduer? Så besøg https://windowcleaning.dk/ og få et gratis og uforpligtende tilbud.

Share