Maling af vinduer: 5 gode råd

Maling af vinduer: 5 gode råd

Ind imellem kræver både det udvendige og indvendige af dit hjem en kærlig hånd, og det gælder også dine vinduer. Det kan klares med en klat maling, men det er en god idé at finde ud af på forhånd, hvordan du går frem med at skulle male dine vinduer. Derfor får du her 5 gode råd til at male dine vinduer, så du får det bedste ud af din maling.

1. Rens vinduerne grundigt først

Noget af det vigtigste, der altid bør prioriteres, når du maler, er, at du skal gøre dit forarbejde grundigt. Og det betyder, at du skal vaske din overflade af, før du begynder at bruge maling. Hvis du ikke vasker din overflade af, kan du risikere, at din maling ikke holder nær så godt, og du kan også opleve, at du får et ujævnt resultat, så malingen ikke bliver pæn. Sørg derfor for at give både vindueskarmen og rammen en god rengøring, inden du går i gang med både maling og pensel. Husk dog, at vinduet skal være tørt, før du begynder at male.

2. Dæk godt af

Inden du går i gang med at male, skal du også huske at dække af, så du ikke får maling over det hele på overflader, der ikke skal males. Det kan nemlig resultere i et større oprydnings- og rengøringsarbejde, når du skal rense maling af, for eksempel fra muren, fra gulvet eller fra andre steder, som du kan risikere at ramme, når du maler vinduer.

3. Husk grunder på nyt træ

Skal du male på helt nyt træ, så er det vigtigt, at du giver dit træ en omgang grunder, før du begynder med maling. Det kan nemlig sørge for, at malingen hæfter bedre på træet, så du ikke får et ærgerligt resultat og skal male det over igen hurtigt. Det gør også, at du får et mere ensartet resultat, der ser langt pænere ud, end hvis du ikke havde brugt grunder først.

4. Køb en god maling

Der er stor forskel på maling, og det er ikke det samme resultat, du får, når du vælger en discount maling frem for en kvalitetsmaling. Maling af ringe kvalitet kommer nemlig hurtig til at se kedelig ud, og den holder heller ikke nær så længe. Især i et vindue er det vigtigt med en maling af god kvalitet, fordi vinduet bliver udsat for meget varme.

5. Vælg den rigtige maling

Når du skal købe maling, så husk også, at det skal være den rette maling til dit projekt. Der findes nemlig meget forskelligt maling, som passer til forskellige overflader og projekter, og der findes maling specifikt til vinduer, som også vil passe godt til dit projekt med vinduesmaling.

Vil du gerne finde billig kvalitetsmaling med prisgaranti til vinduer, kan du finde det hos Nordicmaling. På deres hjemmeside nordicmaling.dk kan du se det store udvalg af maling til vinduer, så du kan finde lige det, du har brug for – og de leverer lige til døren.

Share