Sådan holder du din terrasse flot

Sådan holder du din terrasse flot

En terrasse er et af de bedste steder at nyde sommeren. Der er plads til at slappe af, grille og spise sammen med familie og venner. Men for at terrassen kan holde sig flot gennem mange år, så kræver det noget vedligeholdelse, for ellers skal du oftere ud at købe nye terrassebrædder. Her får du nogle tips til, hvordan du holder din terrasse flot.

 

Vask terrassen af

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at holde din terrasse flot, er at vaske den af. Det er en god idé at vaske din terrasse 2-3 gange om året, så alger og skidt ikke sætter sig fast i træet. Du kan med fordel bruge en algefjerner, før du vasker terrassen med almindeligt sæbevand. Du kan med fordel bruge en højtryksrenser til at vaske terrassen af, da du med en højtryksrenser, faktisk kan vaske alt af, så du ikke behøves at skulle ned og skrubbe.

 

Husk at behandle terrassen

For at holde din terrasse i god stand, så er det en god idé at behandle den med olie eller lak. Dette giver træet en beskyttende overflade, så det ikke tager skade af vejret. Behandlingen skal helst foretages 1-2 gange om året. Du skal dog først sørge for at gøre terrassen ren og give den en omgang slibning, for ellers får du ikke en ordentlig behandling af træet. Dertil skal du helst behandle din terrasse, når vi er i de varmere måneder. Du vil nok gerne have terrassen klar til sommeren, så hvis du finder noget fritid i april eller maj, hvor der er omkring 15-20 grader, kan du med fordel behandle terrassen her. Så er det hverken for varmt eller for koldt. 

 

Reparer skader

Hvis der sker skader på terrassen, så er det en god idé at reparere dem hurtigst muligt. Hvis ikke skaderne bliver repareret, kan de udvikle sig til større skader, som kan være sværere at reparere. Her tænker vi også især på eventuelle tegn på råd, som kan være svære at rette op på, før det er for sent. Når du skal have skruer i, så skal du også huske, at du ikke skal bruge skruer der ruster, så du skal altså være sikker på at du bruger rustfrie skruer, når du skal reparere på din terrasse. Jeg håber at denne artikel, har gjort dig lidt klogere på, hvordan du holder din terrasse flot, så du kan få en masse gode år ud af den.

 

Der er mange måder hvorpå man kan sikre at en terrasse ikke kommer til at se forfalden ud i løbet af årene. En af de mere afgørende ting for hvordan din terrasse kommer til at se ud, er hvilke materialer du vælger at bygge terrassen i.

Share