Sådan vælger du de rigtige sko til dit outfit

Sådan vælger du de rigtige sko til dit outfit

Sko er en af de ting, der volder rigtig mange modebevidste danskere store vanskeligheder. Sko er nemlig ikke lige det nemmeste i verden at kombinere med resten af ens outfit. Vores valg af sko skal jo nemlig helst ikke skille sig uheldigt ud. Der er nemlig ikke meget, der skærer i øjnene mere end et par sko, der simpelthen ikke matcher hverken bukser eller skjorte. Derfor får du her 4 tips til at ramme plet med dine sko – hver eneste gang.

Sko skal supplere dit outfit

Det første du skal gøre er at tage et kig på dit outfit inden du overhovedet vælger sko. Det er nemlig rigtigt vigtigt, at dine sko komplementerer dine andre beklædningsgenstande – i stedet for at de henleder for megen opmærksomhed. En god tommelfingerregel kunne være, at følge en af disse to strategier for at skabe god kontrast i din tøjstil:

  • Simple sko til mere farvestrålende outfits.
  • Farverige og unikke sko til mere neutrale outfits.

Som med alt andet handler det hele om at finde den rette balance. Tag blot et kig i spejlet; hvis skoene skiller sig for meget ud, så er det nok bedre at genoverveje dit valg af sko.

Sko skal passe til lejligheden

Uanset hvor smukke dine nye sko er, så nytter det jo ikke noget, hvis de ganske enkelt ikke passer til lejligheden. Det ville jo f.eks. ikke tage sig godt ud, hvis du vælger dine sejeste nye sneakers til formelle lejligheder, såsom et bryllup eller en begravelse. Modsat vil dine smukke italienske lædersko nok også skille sig ud på den forkerte måde, hvis de bæres  til f.eks. køreprøven eller fodboldkampen. Dette betyder dog ikke, at du ikke kan lege lidt med konventionerne. Du skal blot sørge for ikke at gå over gevind, når det kommer til valg af sko.

Sko skal passe til årstiden

Dette siger måske sig selv, men ikke desto mindre vil det nok ikke være en god idé at tage dine åbne sandaler på midt i December – eller vinterstøvlerne i Juni måned. Dette er ikke blot et spørgsmål om komfort, men har nemlig også noget med vores sociale konventioner at gøre. Ved ikke at være bevidst om årstiden i dit valg af sko, så vil du desværre komme til at skille dig ud på den allerværst tænkelige måde.

Sko er en leg med farver

Det er nok ingen hemmelighed, at langt de fleste mennesker for en sikkerheds skyld vil gå efter et par sorte sko. Sorte sko er nemlig først og fremmest et neutralt valg, der stort set passer til de fleste outfits. Når dette så er sagt, så kan det dog alligevel anbefales at prøve kræfter med hele farvepaletten i dit valg af sko. Folk vælger jo nemlig ofte sorte sko, fordi de er nervøse over at skulle skille sig ud – og dette er faktisk en skam. Ved at følge de ovennævnte tips (især nr. 1), så kan du nu vise verden hvor unik og modig du er i din tøjstil. Så hvorfor ikke give farverne en chance?

Share