Skal du have fat i en tavle? 4 tips til at finde den rette

Skal du have fat i en tavle? 4 tips til at finde den rette

I en stadigt mere digital verden, så kan man desværre ofte ende med at smide barnet ud med det varme badevand. Og intet sted er dette mere tydeligt end, når det kommer til de gode gammeldags tavler – der indtil for ganske få år siden var et finde i ethvert møde- eller skolelokale med respekt for sig selv. Dog er det ikke for sent at vende denne tendens. Der er nemlig en hel del fordele ved stadig at benytte en god tavle. Men hvilken tavle passer så bedst til dine behov. Læs videre her, og kom en smule nærmere på svaret med disse 4 tips.

1. Vælg tavle efter behov

Når det kommer til at finde en god tavle, så anbefales det som det allerførste at du fokuserer på dine faktiske behov. Du kunne f.eks. tage et kig på et godt whiteboard, der har den helt store fordel at man kan finde dem i en lang række forskellige modeller. Du kunne f.eks. vælge en whiteboard med hjul, hvis du ønsker at bruge tavlen i mere end ét lokale. Du kunne også vælge et whiteboard til væggen, hvis tavlen blot skal anvendes i et enkelt lokale. Derudover kan du også få et whiteboard med magnetisk overflade, der vil være helt perfekt hvis du planlægger at bruge tavlen som opslagstavle. Mulighederne er utroligt mange med et whiteboard, så sørg derfor for at du ved lige præcis hvad du ønsker at bruge din tavle til.

2. Vælg den rette overflade

Det næste du skal gøre er at overveje hvilken overflade din nye tavle skal have. Hvis der er tale om et whiteboard, så har du et par forskellige muligheder at vælge imellem. Hvis du blot ønsker dig en billig løsning, så vil det bestemt ikke være en ringe idé at vælge en tavle i melamin. Når dette så er sagt, så er det dog forholdsvist nemt at lave ridser i melamin. Hvis du til gengæld er på udkig efter en mere robust løsning, så vil du nok være bedre tjent ved at vælge en tavle i f.eks. glas eller aluminium. Du kunne også vælge at gå den helt anden vej, og vælge en traditionel skoletavle med kridt. Denne type tavle er nemlig rigtig hurtig at viske ud, og vil være helt perfekt hvis man ofte føler sig i det nostalgiske hjørne.

3. Afmål rummet inden du køber

Dette næste punkt siger måske sig selv, men ikke desto mindre er det nogle gange en bedre idé at gå med både livrem og seler. Vigtigheden af at afmåle det rum, som din tavle skal placeres i kan derfor ikke understreges kraftigt nok. Der er jo ikke den helt store fidus i at have en tavle, der slet ikke passer i lokalet.

4. Husk tilbehøret

Når du så endelig er klar til at købe din nye tavle, så vil det nu også være en god idé samtidigt at købe rigeligt ind med tilbehør. På denne måde vil du jo nu få både markers, svamp eller kridt leveret på samme tid som din tavle.

Share