Tandpine kan forårsage mange andre symptomer

Tandpine kan forårsage mange andre symptomer

Tandpine kan være en enormt ubehagelig oplevelse. Alligevel er alt for mange af den overbevisning, at det nok skal gå over. Det er måske tilfældet med ømme fødder eller en hovedpine, men tandproblemer løser desværre sjældent sig selv uden professionel hjælp. Derfor er det vigtigt at kunne skelne mellem en hovedpine eller øm kæbe som følge af stress eller lignende og egentlig tandpine.

Genkend de mest almindelige symptomer

Den nemmeste måde at gøre det er ved at kende nogle af de mest almindelige symptomer, som tandpine også kan forårsage. Det hyppigste symptom på tandpine er selvfølgelig smerte i en eller flere tænder. Smerten kan stamme fra flere forskellige ting, men i en stor del af tilfældene har det at gøre med en infektion.

Af den grund er der også en række andre symptomer, som kan hjælpe dig til at afkode, hvorvidt du bør ringe til tandlægen. For eksempel vil alvorlig tandpine ofte blive særligt udtalt, når du tygger eller drikker noget særligt koldt eller varmt. I det hele taget er huskereglen, at hvis din tandpiner har en betragtelig indflydelse på din dagligdag i form af ændrede madvaner eller koncentrationsbesvær, så bør du helt sikkert tage til tandlægen.

Andre symptomer, der kan være med til at give et hint er eventuel rødmen eller  sågar blod fra det omkringliggende tandkød. Det er nemlig et klart tegn på, at tandpinen er forårsaget af en infektion, og den slags går ikke væk af sig selv. Munden er et af de største og bedste samlingssteder for bakterier i kroppen, så hvis ikke den stoppes professionelt, vil både infektionen og smerten sprede sig.

Hold smerten stangen

Det bedste du kan gøre for både dine tænder og din tandpine er derfor at diagnosticere den så hurtigt som muligt ved hjælp af de ovenfor nævnte symptomer. Kender du dem, kan du langt nemmere og hurtigere få ringet til tandlægen, hvis det bliver nødvendigt.

Indtil du får tid hos tandlægen, er der heldigvis også andre måder, hvorpå du i hvert fald kan behandle symptomerne fra tandpine. En af de mest effektive er at bruge mundskyllemiddel med klorhexidin. Det er nemlig antiseptisk og kan derfor være med til at holde den bagvedliggende infektion stangen. Det har som regel også en mærkbar effekt på selve smerten. I slemme tilfælde kan du også bruge smertestillende medicin. Ellers er dit bedste håb midlertidige livsstilsændringer såsom at undgå hård føde samt at nå til tandlægen hurtigst muligt.

Share