Varmepumpe serviceeftersyn: Alt du skal vide

Varmepumpe serviceeftersyn: Alt du skal vide

Har du en varmepumpe, som du gerne vil have skal holde i mange år, så er det en god idé at overholde varmepumpe serviceeftersyn, så du er sikker på, at alt er som det skal være med din varmepumpe. Vil du vide mere om varmepumpe serviceeftersyn, så kan du blive klogere på det lige her.

Det er lovpligtigt at få varmepumpe serviceeftersyn i de fleste tilfælde

Varmepumper bliver opdelt i to kategorier, når det skal afgøres, hvilke der skal have et lovpligtigt årligt varmepumpe serviceeftersyn – dem der har mindre end 1 kg kølevæske, og dem der har mere end 1 kg kølevæske. Dem, der har mere, er dem, der ifølge loven skal have et varmepumpe serviceeftersyn én gang om året, så har du sådan en, er det vigtigt, at du overholder serviceeftersynet, så du også kan beholde garantien på din varmepumpe.

Men selvom varmepumper med mindre end 1 kg kølevæske ikke skal have varmepumpe serviceeftersyn ifølge lovgivningen, så anbefales det stadig på det kraftigste, at den får et eftersyn en gang hvert 2. år. Et varmepumpe serviceeftersyn sørger nemlig for, at varmepumpen fungerer optimalt, og at den kører fuldstændig som den skal.

Varmepumpe serviceeftersyn kan spare dig for masser af penge

Hvis du har en bil, så kender du helt sikkert allerede reglerne for, at den lige skal ind forbi et værksted minimum en gang om året, så den kan blive tjekket efter i sømmene. Og det er faktisk lidt det samme med et varmepumpe serviceeftersyn. Ved et eftersyn kommer der en professionel ud til dig og kigger din varmepumpe efter i sømmene, så den kan blive ved med at varme din bolig op på den mest effektive måde. Får din varmepumpe ikke service, som den skal, så vil den over tid miste op til 60% af sin effektivitet. Det betyder også, at den samme mængde varme i din bolig vil komme til at koste dig flere penge med årene, og du kan derfor risikere at skulle skifte din varmepumpe hurtigere ud end først antaget. Det er altså både godt for miljøet og for din pengepung, at du husker at få lavet varmepumpe serviceeftersyn i tide.

Få varmepumpe serviceeftersyn, når det passer dig

Det kan være svært at passe alle mulige praktiske gøremål og pligter ind i en travl hverdag, og et varmepumpe serviceeftersyn står sikkert ikke højest på listen over ting, der skal gøres nu og her. Men der er heldigvis nogle, der sørger for at gøre det så nemt for dig som muligt. NovaSolar Service sørger nemlig for at planlægge serviceeftersynet i samarbejde med dig, så det kommer til at være på et tidspunkt, der passer ind i din kalender, og du behøver faktisk slet ikke være hjemme, når de kommer ud. På den måde bliver det meget nemmere for dig at sørge for, at din varmepumpe fungerer optimalt, og du behøver ikke bekymre dig om en varmeregning, der stiger år efter år, fordi varmepumpen mister effektivitet.

Share