Vesterhavspark grunde nær Nationalpark Thy

Vesterhavspark grunde nær Nationalpark Thy

Thy har længe ligget øverst på mange danskeres ønskeliste, når det kommer til at finde en attraktiv helårs- og sommerhusgrund. Og dette er såmænd også til at forstå. For området omkring Thy er nemlig karakteriseret af et unikt hede- og klitlandskab, som man ikke finder nogen som helst andre steder i kongeriget. Den gode nyhed er, at der nu i Vesterhavspark nu findes en række ledige grunde lige i midten af al det smukke. Og det bliver faktisk bedre endnu. Med en af disse grunde vil du befinde dig i umiddelbar afstand fra Danmarks første nationalpark – nemlig Nationalpark Thy. Læs mere her, og se hvorfor Nationalpark Thy grunde lige nu går som varmt brød.

1. Nationalpark Thy – unikke naturoplevelser i verdensklasse

Området omkring Nationalpark Thy er karakteriseret af mange hundrede års sandflugt, hvilket har bidraget til områdets helt specielle udseende. Og med med disse Nationalpark Thy grunde vil du nu kunne få mulighed for at nyde dette barske landskab i fulde drag. Men Nationalpark Thy er dog mere en blot gudesmuk natur. For i denne nationalpark – der dækker et område fra Hanstholm Fyr til Agger Tange – blandes naturen på smukkeste vis med det kulturhistoriske. Nationalparken rummer nemlig også en lang række kulturelle seværdigheder.

2. Lodbjerg Fyr

For knap 150 år siden besluttede man sig for at bygge dette smukke fyrtårn, der i dag kan byde en lang række besøgende fra ind- og udland velkommen hvert eneste år. Fyrtårnet er bygget af svensk granit, hvilket blot er med til at forøge dens store skønhed. Med en af disse Nationalpark Thy grunde vil du nu for et mindre beløb (og i 35 meters højde) kunne nyde udsigten over klitplantager og den unikke klithede. Og på klare dage kan du oven i købet se hele Limfjorden i al dens naturlige skønhed. Furtårnet blev sidste år renoveret, og kan nu også prale af sit eget lille museum, der giver de besøgende indsigt i fyrets lange og glorværdige historie.

3. Agger strand

Ved at få fingre i en af disse Nationalpark Thy grunde, så vil du nu også have adgang til den fremragende Agger Strand. Der er her tale om en bred sandstrand i umiddelbar nærhed af et fuglereservat, og så selvfølgelig Nationalpark Thy. Et perfekt sted at slikke sol på en lun sommerdag eller til en spadseretur en sen efterårsdag.

4. Hanstholm vildtreservat

Hanstholm Vildtreservat er Danmarks største vildtreservat, og befinder sig i nærheden af Klitmøller og ikke mindst Vesterhavsparken. På de 3725 hektar som reservatet dækker flokker der hvert eneste år en lang række fuglearter, der benytter områdets mange vådområder som deres yngelplads. Du vil derfor med en af disse Nationalpark Thy grunde lynhurtigt kunne finde kikkerten frem, og være tilskuer til en af Danmarks mest unikke og smukke skuer – dog ikke mellem April og Juli.

5. Nogle af Danmarks reneste søer

Med en af Vesterhavsparkens grunde vil du derfor kunne opleve alt det, der gør Nationalpark Thy så unik. F.eks. vil du her kunne finde nogle af landets absolut reneste søer, der byder på et rigt dyreliv, som man ikke finder nogen som helst andre steder i Danmark. Du vil med andre ord med en af disse Nationalpark Thy grunde ikke blot befinde dig direkte i nærheden af det smukke Vesterhav; du vil nemlig også have rig mulighed for dejlige vandreture omgivet af unikke fuglearter, insekter samt flora og fauna.

Share