Vil du gerne design dit eget hus? Sådan finder du den rette byggepartner

Vil du gerne design dit eget hus? Sådan finder du den rette byggepartner

At få bygget en ny bolig er for mange personer en af de største beslutninger i livet. Det er en beslutning, som for mange vil have en stor fremtidig indflydelse på deres privatøkonomi i mange år frem.

For mange kan drømmen om at designe deres eget hus være ensbetydende med et prisleje, som får drømmen til at lægge langt udenfor rækkevidde. Hvis du er en af dem der føler, at din drøm er fjern sandsynlighed, så er der håb forude.

Design: du sætter dine egne rammer

Ligesom med alt andet boligbyggeri kan der være store udgifter forbundet opførslen af boligen. Det der adskiller et normalt boligbyggeri af f.eks. et typehus og dit selv designede hjem er, at du selv i et stort omfang sætter dine grænser.

Med andre ord, hvis du selv vil design dit eget hus, vælger du selv, hvordan huset skal være fra top til bund. Dette indebærer bl.a. valg af:

  • Antallet af rum
  • Størrelsen af rummene
  • Materialeforbruget
  • Antal etager
  • Om der skal være kælder
  • Om du skal have loftrum eller depotrum
  • Tagkonstruktion
  • Og meget mere

Det vil altså sige, at du kan vælge nærmest alt, hvad du har lyst til, og hvad der fremsat af muligheder indenfor den lokale lovgivning for det sted, hvor du vælger at flytte hen.

Hvad med prisen?

Det, at du næsten 100% kan vælge dine egne byggepræmisser betyder, at du kan design dit eget hus indenfor dit ønskede budget. Det er selvfølgeligt klart, at jo flere helt unikke tilføjelser og detaljer du ønsker, jo mere kan det som regel ende med at koste at få opført huset.

Om du ender med at få dit hjem, som du helt har ønsket det, kommer til at afhænge af dit budget og ønsker. Når du har indforstået dig med dette faktum, er det næste skridt at finde den rette byggepartner til jobbet.

 

Hvordan finder jeg den rette byggepartner?

Skal du designe dit kommende hus helt fra bunden af, kan det være bedst at vælge en byggepartner som er specialiseret indenfor arkitekttegnede huse. Dette skyldes, at denne type byggefirma primært beskæftiger sig med opførsel af huse, som er næsten, hvis ikke 100% designet og udført efter boligejerens ønsker.

På den anden er almindelige byggefirmaer begrænset i deres evne til at bygge ’selv-designede huse’, da de oftest sætter deres fokus på udvalgte typehuse. At vælge en byggepartner med fokus på disse, vil begrænse dig til deres udvalg af typehuse, hvorfor der ikke helt på samme måde kan være tale om ”design dit eget hus” koncept, som du kan opleve ved de arkitekttegnede.

For at finde den byggepartnere indenfor arkitekttegnede byggerier, kan du hurtigt lave nogle Google søgninger og lave en liste af de viste virksomheder, som du kan undersøge noget nærmere.

Share