Beskyttelsesbrille Guiden: Sådan vælger du de rette beskyttelsesbriller

Beskyttelsesbrille Guiden: Sådan vælger du de rette beskyttelsesbriller

At tage på arbejde kan ofte være en mere eller mindre risikabel affære for rigtig mange danskere, der måske arbejder med maskiner eller kemikalier. Der er jo nemlig både risiko for at man ved et uheld kommer til at beskadige ens lemmer, og ikke mindst ens øjne. Heldigvis kan mange arbejdsrelaterede ulykker undgås, hvis blot man tager de nødvendige forholdsregler. Og når det kommer til dine øjne, så findes der ikke en mere effektiv beskyttelse end et par gode beskyttelsesbriller. Beskyttelsesbriller vil nemlig være i stand til at beskytte dine øjne mod både kemikaliestænk, flyvende metalsplinter og ikke mindst skadelig stråling. Men hvordan vælger man så de rigtige beskyttelsesbriller? Læs videre her og få svaret.

1. Kend de forskellige faregrupper på jobbet

Den allerførste som du skal overveje når du vælger beskyttelsesbriller, er naturligvis det arbejdsmiljø som de skal anvendes i. Og her kunne det måske være en god idé, hvis man i forvejen definerer hvilke faregrupper man kan forvente at skulle håndtere på en almindelig arbejdsdag. For nemhedens skyld kan man derfor opdele de forskellige faregrupper i fire overordnede kategorier:

  • Mekaniske farer: som navnet antyder, så er der her tale om farer forbundet med maskiner og ikke mindst værktøj. Og her vil fareelementet naturligvis være små eller store partikler, der kan gå ind og forårsage skader på dine øjne. I disse situationer vil et par beskyttelsesbriller være et absolut must.
  • Strålingsfarer: uanset om det drejer sig om UV-stråling eller svejselys, så vil udsætning for stråling være særdeles skadeligt for øjnene – og i værste fald være årsag til akutte og permanente øjenskader.
  • Temperaturskader: hvis du har et arbejde, hvor der arbejdes ved høje temperaturer, så vil et par beskyttelsesbriller bestemt også være nødvendigt sikkerhedsudstyr. Man kan jo nemlig risikere at varme væsker eller kraftig varmestråling beskadiger dine øjne. Så sørg endelig for altid at bære beskyttelsesbriller, mens du arbejder under forhold med høje temperaturer.
  • Partikelfarer: her tænkes der på arbejdsmiljøer, hvor der er risiko for springende partikler såsom støv, metal- og træsplinter, kemikaliestænk og andre fremmede materialer – der jo bestemt ikke hører hjemme i øjnene.

2. Lær de forskellige typer sikkerhedsbriller bedre at kende

Når du først har identificeret de specifikke faregrupper på din arbejdsplads, så handler det nu om at vælge det helt perfekte beskyttelsesbriller til netop dit formål. Og når det kommer til beskyttelsesbriller, så kan man overordnet set opdele dem i to typer:

  • Beskyttelse mod flyvende genstande og partikler.
  • Beskyttelse mod blænding og optisk stråling.

3 Vælg de korrekte linser

Sidst men ikke mindst, så vil et par beskyttelsesbriller jo ikke være noget som helst værd uden de korrekte linser. Og når det kommer til linser, så vil du typisk kunne vælge mellem et par forskellige typer:

  • Linser til et fugtigt miljø: her tænkes der naturligvis på beskyttelsesbriller med anti-dug linser.
  • Linser med farve: denne type linse er helt perfekt til at give beskyttelse i miljøer med høj optisk stråling, og giver bæreren mulighed for at reducere den potentielt skadelige lysintensitet.
  • Linser med styrke: hvis du normalt bruger briller med styrke, så skal du naturligvis sørge for at tilpasse dine beskyttelsesbriller i overensstemmelse hermed, så du ikke blot får den nødvendige beskyttelse – men samtidigt også har mulighed for at bevare et helt perfekt syn.

Find dine nye beskyttelsesbriller hos SikkerhedsGiganten.

Share