Derfor trender privatleasing lige nu

Derfor trender privatleasing lige nu

I løbet af det seneste årti har den måde vi kører bil på i Danmark ændret sig på fundamental vis. Og her tænkes der selvfølgelig på privatleasing, der netop nu udgør lidt over 10% af den samlede danske bilpark. Privatleasing trender nemlig som aldrig før, og af netop af denne grund stiger antallet af privatleasede biler støt hvert eneste år. Men hvad er egentlig årsagen til den rekordstore popularitet? Svaret på dette spørgsmål er dog ikke entydigt, men skyldes faktisk adskillige faktorer. Læs derfor videre her, hvor du kan lære lidt mere om hvorfor trenden indenfor biler handler om privatleasing.

1. Store økonomiske fordele

Uanset om man er privatperson eller virksomhed, så er økonomien en af de væsentligste grunde til at vælge leasing fremfor et almindeligt bilkøb. Især virksomhederne har i disse år fået øjnene op for de mange fordele ved at lease fremfor at eje. Man kan nemlig som virksomhed trække den månedlige leasingydelse fra i skat, hvilket således betyder at virksomheden ikke er tvunget til at binde en masse af deres midler til en række køretøjer. På denne måde frigives der en masse ekstra likviditet, der nu kan anvendes som investering i mere økonomisk rentable områder. Når dette så er sagt, så skal det jo netop her handle om privatleasing; og her er fordelene faktisk mindst lige så store som ved erhvervsleasing. For hvis du vælger at privatlease, så slipper du jo nemlig for at skulle komme op med et kæmpestort engangsbeløb for langt om længe at få fingre i drømmebilen. Du skal i stedet  blot kunne håndtere den (ofte lave) månedlige ydelse, hvilket langt de fleste folk bestemt vil have plads til i deres budget.

2. En særdeles fleksibel løsning

Men privatleasing er dog meget mere end blot en økonomisk fordel. Der er nemlig også tale om en særdeles fleksibel løsning, hvor man har mulighed for at vælge lige præcis den leasingaftale, der passer bedst til netop dig. Når det kommer til privatleasing, så vil du nemlig som udgangspunkt have to forskellige leasingaftaler at vælge imellem:

  • Finansiel leasing: denne ”klassiske” leasingaftale giver dig mulighed for at sætte dig ind i drømmebilen for en fast og lav månedlig ydelse, hvor du efter endt lejekontrakt vil ende med at eje køretøjet. Når dette så er sagt, så er dette dog ikke noget du forpligter dig til med finansiel leasing. Du kan nemlig også vælge at lade en anden person overtage køretøjet efter endt kontrakt, hvorefter du nu frit kan vælge en ny og rappere model. Dog skal du være forberedt på selv at dække eventuelle ekstraudgifter med denne type leasingaftale.
  • Operationel leasing: med denne leasingaftale vil du have samme store udvalg af biler at vælge imellem – dog til en lidt højere månedlig ydelse. De ekstra penge bruges til at dække samtlige værkstedsudgifter, serviceeftersyn samt nye sommer- eller vinterdæk, så du aldrig vil blive konfronteret med en ubehagelig overraskelse midt på motorvejen.

3. Premiumbiler

Afslutningsvist kan du hos Agilease oven i købet privatlease en lang række såkaldte premiumbiler med en operational eller finansiel leasingaftale. Så hvis du drømmer om at give konkurrencen baghjul med en lækker Porsche eller Ferrari, så kan denne drøm faktisk blive til virkelig. For ved at privatlease har du nemlig mulighed for at spendere en fantastisk sommer i selskab med et køretøj, som kun de absolut færreste har råd til.

Share