Bliv sommerklar med Junckers Lærketræsolie

Bliv sommerklar med Junckers Lærketræsolie

Junckers Lærketræsolie er en specialolie til lærketræ og andre typer hårdt træ. Olien er transparent tilsat pigment og UV-filter for at optimere beskyttelsen. Lærketræsolien er specielt udviklet til behandling af facader, gavle, træterrasser og andre overflader i lærketræ, hvor man ønsker at bevare træets naturlige varme glød.

Lærketræsolien fra Junckers indeholder pigmenter som giver en vag gyldenbrun farve; farven forstærker træets naturlige glød og er tilsat mug- og skimmelhindrende midler. Junckers Lærketræsolie trænger dybt ind i træet og giver en rigtig god beskyttelse af lærketræ.

Se vores store udvalg af træolie til din terrasse her.

Sådan olierer du dit træværk med Junckers Lærketræsolie

Arbejdet med Junckers lærketræsolie skal altid udføres i tørvejr og ikke i direkte sol. Overfladen skal være ren og tør før du påbegynder dit malerarbejde. Tidligere behandlede flader afrenses grundigt og rengøres herefter med et passende rengøringsmiddel.

Når du er klar til at påføre lærketræsolien, skal du anvende en pensel. Påfør olie indtil træet er helt mættet. Overskydende olie skal aftørres

Junckers Lærketræsolie giver en smuk naturlig og gylden glød, samtidig med at den hæmmer angreb af skimmel og mug og beskytter dit træværk mod alt slags vejr.

Junckers Lærketræsolie

En god terrasseolie giver træet en smuk, naturlig og gylden glød, så træet ser ud som nyt igen. Samtidigt skal den beskytte træet mod UV-stråler, vind og vejr samt skimmel og mugbegroninger, så terrassens levetid forlænges.

Hvilken olie er bedst til træterrasse?

Når du skal oliere din terrasse, er det vigtigt at du vælger en terrasseolie som er egnet til vandrette flader. Endnu vigtigere er det at du vælger en olie tilsat UV-filter og meget gerne nogle pigmenter, da dette øger beskyttelsen af træet i din terrasse.

En god terrasseolie mætter træet så træet bliver vandafvisende og modstandsdygtigt overfor vind, vejr og skimmelsvamp. Når du skal vælge olie til din træterrasse, afhænger det af hvilken træsort din terrasse er lavet af. Eksempelvis er Junckers lærketræsolie særligt velegnet til terrasser af lærketræ og andre typer hårdttræ.

Hvad er forskellen på træolie og terrasseolie?

Når du skal behandle din træterrasse eller dine havemøbler med olie, giver du det en behandling, som modvirker at træet tørrer ud og krakelerer, Den største forskel på terrasseolie og almindelig træolie er, at almindelig træolie har et kortere vedligeholdelsesinterval end terrasseolie har. Dvs at du skal behandle træoverflader oftere med træolie, end hvis du anvender terrasseolie. Til gengæld trænger træolien bedre ind i træet og giver en anden finish/glød end terrasseolie gør; resultatet bliver mere naturligt at se på.

Hvornår er det bedst at oliere træterrasse?

September er en rigtig god måned at oliere træterrasse i, da der her er lav luftfugtighed og mange solskinstimer. Terrasseolie skal påføres i tørvejr og IKKE i direkte sollys. Normalt anbefaler man, at arbejde med træolie ved en temperatur på mellem 15 og 25 grader. Brug eventuelt en fugtmåler til at måle træets fugtighed; denne må ikke overstige 18%.

Hvor ofte skal jeg Oliere min træterrasse?

Du bør oliere din træterrasse én gang årligt. Hvor ofte du skal behandle din træterrasse varierer alt efter hvor meget du bruger den, om den er overdækket, om den står i fuld sol, skygge eller midt imellem. Som tommelfingerregel kan man sige, at når der begynder at sive vand ned i træet på din terrasse, så er det ved at være tid til en omgang rens og oliering. Ser dine terrassebrædder misfarvede ud, er dette ligeledes et vink med en vognstang om, at den trænger til lidt ekstra kærlighed.

Rengøring og oliering af din træterrasse

Det er en god ide at passe godt på sint træterrasse, så du kan få glæde af den mange år frem. Din terrasse vil blive udsat for lit af hvert i løbet af den danske vintersæson, så det er vigtigt at vedligeholde træet så det ikke forvitrer med tiden. Når du renser og plejer din træterrasse styrker du træet og giver det et friskt og smukt udseende. 

Junckers terrasseolie og lærketræsolie beskytter din terrasse mod solens UVB-stråler, kan anvendes på både ubehandlede og tidligere behandlede overflader. Terrasseolien forebygger desuden fugtindtrængen i træet

Sådan renser du din træterrasse:

Inden du begynder at oliere din terrasse, anbefaler vi at du renser den grundigt med Junckers Havemøbel- og terrasserens. Dette produkt fjerner effektivt overfladebelægninger.

 1. Fjern alt løst snavs ved at vaske terrassen i rent vand. Anvend eventuelt en skrubbe eller stiv børste.
 2. Anvend Junckers Havemøbel- og terrasserens: Omryst produktet før brug og bland det op med varmt vand 2:1
 3. Fordel opløsningen ud på terrassen. Lad det virker i 5-20 minutter og skrub herefter overfladen grundigt.
 4. NB! Træet må ikke tørre ud mens behandlingen står på. Undgå overflader af aluminium og glas.
 5. Afslut behandlingen med at spule overfladen med vand, mens der skrubbes rent med en børste.
 6. Gentag behandlingen hvis nødvendigt.

Sådan olierer du din træterrasse:

Overfladen skal være helt ren og tør før du olierer med Junckers terrasseolie eller lærketræsolie. Snavs, fedt, misfarvninger og eventuelle belægninger fjernes med Havemøbel- og terrasserens. Evt fiberrejsning slibes væk med fint sandpapir.

Før du går i gang, skal du have styr på, hvilke materialer du skal bruge:

 • Junckers terrasseolie eller lærketræsolie
 • Pensel på skaft, rulle eller terrassepude
 • En ren, tør klud

 

 1. Arbejd i skygge og tørvejr. Direkte sollys og stærk varme forringer behandlingen
 2. Påfør terrasseolien i et jævnt, dækkende lag med pensel, rulle eller terrassepude

Hold øje med om olien står blank/våd og fordel fra våde til tørre områder, hvor olien allerede er absorberet. Tørrer overfladen ud, vil det efterlade skjolder.

 1. Tør overskydende olie væk. Vent max 20 minutter og tør alt overskydende olie væk fra alle flader, samlinger og sprækker. Anvend en ren, tør klud.
 2. Gentag behandlingen efter minimum et døgn

 

Junckers terrasseolie forefindes i 4 forskellige farver: natur, teak, nyatoh og sort.

Junckers Lærketræsolie fås i farven natur

 

Share