Gode råd: Sådan motiverer du dine medarbejdere

Gode råd: Sådan motiverer du dine medarbejdere

Det giver sig selv, motiverede medarbejdere er ikke både glade men også langt mere effektive. En lang række undersøgelser har gang på gang vist at motiverede medarbejdere er med til at øge indtjeningen i virksomheden fordi de så enkelt som det er præstere bedre. Har man mulighed for det, så få inkorporer aktivt i den daglige arbejdsgang metoder og værktøjer til at bibeholde og opretholde motivation på arbejdspladsen. Der findes ikke en konkret opskrift på dette, men der er helt sikkert nogle metoder vi ved virker. I denne artikel kommer vi med gode råd til, hvordan du som leder kan hjælpe dine ansatte og virksomhed til bedre resultater.

1.      Anerkendelse

Alle er ikke ens, men at du værdsætter dine medarbejdere, er en faktor der spiller markant ind på arbejdsglæden. Forhør dig jævnligt hvordan det går, hvad de synes om deres opgaver og hvad de godt kan lide. Skab gode forudsætninger for dig selv som leder. På den måde har du langt nemmere ved at gøre dine kollegaer bedre til deres job.

2.      Kommunikation er nøglen

Der findes intet værre end dårlig kommunikation og absolut intet kommunikativt fra ens ledere eller medarbejdede. Hvad fremtiden bringer, og hvad man kan forvente er tåget, hvilket gør ens arbejde lang svære. Kommunikere derfor så meget som muligt, men klart og tydeligt. Vær åben og ærlig, så føler dine ansatte sig mere trygge, hvilket højst sandsynligt resulterer en bedre arbejdsånd. Svar gerne på spørgsmål, vær personen dine medarbejdere kommer til hvis de ønsker sparring.

3.      Giv dine medarbejdere ansvar

Inddrag og stol på dine ansattes evner. Involver dem i en beslutningsproces og præsenter dem for dagens problematikker. Således føler de sig mere værdsat og vil være mere tilbøjelige at lægge et større arbejde i deres opgaver.  Giv dem indflydelse i virksomheden og skab tillid. Lyt hellere end gerne til ideer og måder man kan ændre processor på. Det er som ofte jo dem der sidder med det hands-on.

4.      Uddannelse

Efteruddannelse, kurser og workshops. Hvis dine medarbejdede at du vil dem det bedste, og gerne vil have de yder bedst muligt på arbejdspladsen. Gør dem mere værdifulde for jer og for dem selv. Prøv teambuilding, nlp uddannelse, eller en gennemgang af det nye IT-system så de er helt skarpe. Ingen ønsker umotiverede og ukvalificerede medarbejdere uanset hvilken stilling man har.

Samler vi det hele, er der mange veje til rom. Men der er helt sikkert mange løsninger, som ikke kræver det store for at skabe en langt mere effektivt og motiveret arbejdsplads. Gør jeg selv den tjeneste og brug noget tid på det allerede nu.

 

Share