Hvilken luft til luft varmepumpe skal jeg vælge?

Hvilken luft til luft varmepumpe skal jeg vælge?

Luft til luft varmepumper er en forholdsvis ny spiller på den danske energiscene. Ikke desto mindre har varmepumperne vundet rigtig mange af os danskere over. Og det er der selvfølgelig et par rigtig gode grunde til. En af de allervigtigste grunde til at folk vælger at montere en luft til luft varmepumpe er, at de kan spare en masse penge på deres årlige varmeregning. Den anden væsentlige grund til at varmepumperne nyder så stor en popularitet er, at du her får en ufatteligt miljøvenlig form for opvarmning. Og varmepumper er ikke blot gode til at opvarme vores sommerhuse. De egner sig nemlig også perfekt til at opvarme en helårsbolig. Med denne viden i baghovedet, så er der nok ét spørgsmål der helt automatisk vil dukke op i dit hoved – nemlig hvilken luft til luft varmepumpe skal jeg så vælge? Læs mere her efter endt læsning.

Hvad skal jeg være på udkig efter i en luft til luft varmepumpe?

Hvis du tager et hurtigt kig på internettet, så kan du i løbet af ganske kort tid kunne finde adskillige anmeldelser af de bedste varmepumper på markedet i dag. Dette er selvfølgelig en stor hjælp; men ikke desto mindre er det aldrig en dårlig idé først at definere dine faktiske behov – hvilket selvfølgelig i stor udstrækning kommer an på din nuværende boligs størrelse. For at kunne foretage et kvalificeret valg, så er det derfor vigtigt at du lærer to grundlæggende varmepumpe begreber at kende. For netop disse begreber bliver desværre alt for ofte undladt  af de mange anmeldelser. Efter at have lært disse at kende, så vil du nu have langt bedre forudsætninger for at vælge den rette luft til luft varmepumpe.

COP – Coefficient of Performance

Et centralt begreb i forbindelse med luft til luft varmepumper er den såkaldte COP effektfaktor. Denne effektfaktor er ganske enkelt en målestok til at vise, hvor stor en varmeeffekt du får fra din nye luft til luft varmepumpe i forhold til den energi (strøm), der skal til for at drive pumpen. Selvom rigtig mange mennesker tror, at COP effektfaktoren er ensbetydende med hvor effektivt en luft til luft varmepumpe producerer varme, så er dette faktisk ikke 100% sandt. For at kende din luft til luft varmepumpes faktiske effektivitet, så er det i stedet den såkaldte SCOP-faktor du skal tage et kig på.

SCOP – Seasonal Coefficient of Performance

Selvom det hele på nuværende tidspunkt måske lyder alt for teknisk, så er det faktisk ikke så slemt, når det kommer til stykket. Den såkaldte SCOP-faktor minder i det store og hele faktisk temmelig meget om COP-faktoren. Den store forskel er dog, at din luft til luft varmepumpes effekt vil blive målt ud over et helt års brug via SCOP-tallet. Ved at fokusere på SCOP i stedet for COP, så vil du nu få et langt bedre billede af en luft til luft varmepumpe og dens reelle kapacitet. Med denne viden i bagagen, så kan du nu roligt begynde at shoppe. Du kan finde f.eks. finde et stort udvalg her.

God jagt!

Share