Sådan fixer du et tilstoppet af

Sådan fixer du et tilstoppet af

Tilstoppede afløb er et problem, der har plaget mange husejere i årenes løb. Ingen kan lide tanken om et tilstoppet afløb. I de fleste tilfælde skyldes tilstoppede afløb, at der sidder affald eller fremmedlegemer i et afløbsrør eller ophobede rester, der blokerer for strømmen. Afhængigt af afløbet kan en tilstopning have forskellige årsager og løsninger. 

Guide til at fixe et tilstoppet afløb

Se nogle gode tips og tricks til at fixe et tilstoppet afløb i det følgende. Kan du ikke fixe dit tilstoppede afløb ved hjælp af følgende tips og tricks, er der god sandsynlighed for, at du har brug for professionel kloakservice.

Brug af kogende vand

Kogende vand er en af de hurtigere og billigere løsninger til at fjerne en tilstopning i et stoppet afløb, så du kan lige så godt prøve det, før du kigger på andre alternativer. Denne metode til at bruge kogende vand til at fjerne tilstoppede afløb anvendes ofte, når der ikke er nogen synlige forhindringer, der blokerer afløbet.

 

Blødere ophobninger omkring kanterne, såsom sæbeskum eller stegefedt, kan fjernes ved kontakt med kogende vand. Hvis det er nødvendigt, skal du gennemføre proceduren to eller tre gange, indtil tilstopningen er fjernet. 

Brug af dine hænder

Der er tilfælde hvor en tilstopning er tydelig, tilgængelig og tæt på overfladen. I dette tilfælde kan du nemt bruge hånden til at fjerne hindringen. I situationer, hvor tilstoppet ikke er let tilgængeligt med hånden, kan du bruge en wire-bøjle til at hjælpe dig med at nå tilstopningen.

Brug af svupper

En svupper kan fjerne tilstoppede køkkenvaske og tilstoppede toiletter. En svupper med en tæt forsegling over afløbet giver den mest effektive sugeevne. Lav seks ensartede op- og nedadgående stød, mens du bevarer forseglingen. Når du har gjort dette, skal du tage svupperen ud. Hvis vandet løber væk, har du fået fjernet tilstopningen, men hvis vandet ikke løber ud, skal du gentage processen.

Brug af bagepulver og eddike

Afhængigt af typen af tilstopning er bagepulver og eddike også en effektiv måde at ordne tilstoppede afløb på. Start med at rense det tilstoppede afløb ved at hælde varmt vand og opvaskemiddel ned i det. Sørg for, at der ikke er noget tilbageværende vand.

 

Hæld derefter en kop bagepulver ned i afløbet. Brug om nødvendigt en tragt for at undgå spild. Tilsæt herefter 1 kop hvid eddike. Efter ca. 15 minutter skal du køre yderligere to kopper varmt vand ned i afløbet for at rense det. Gentag om nødvendigt denne procedure.

Rengøring af vandlåsen

Brug en skruenøgle eller en tang til at skrue det u-formede rør (vandlåsen) under dit afløb af, og placer en spand nedenunder for at opsamle eventuelt ekstra vand. Tag vandlåsen med til en anden vask for at skylle og rense eventuelle rester efter at have tømt indholdet. Sæt den derefter på plads igen for at kontrollere, om din tilstopning er blevet ryddet.

Overvej at bruge professionel kloakservice

Nogle gange kan en tilstopning vise sig at være så genstridig, at den stadig er der, selv efter at ovenstående metoder er blevet anvendt. Hvis dette er tilfældet, er det på tide at benytte professionel kloakservice.

 

Et professionelt kloakfirma der tilbyder kloakservice har de nødvendige færdigheder og den nødvendige erfaring til at rense dine afløb mere grundigt, end du selv nogensinde ville kunne. Ved at hyre en professionel rengøringsmand vil du også sikre, at dine afløbsrør holder længere, og du behøver ikke at spilde penge på at udskifte beskadigede rør regelmæssigt.

Share