3 tips til indretning af dit køkken

3 tips til indretning af dit køkken

Indretningen af køkkenet kan være et vanskeligt puslespil at lægge; det bør være dekorativt, men ikke overflødigt. Essensen af køkkenet er funktionalisme, da maden bliver lavet i køkkenet. Med andre ord må der ikke være unødvendig indretningsstøj i køkkenet, samtidig med, at indtrykket af køkkenet skal stadigvæk tage sig flot ud. Få tre konkrete tips til at balancere indretningen i køkkenet i dette blogindlæg.

 

1. Skabe med skabslåger

 

Skabe med eller uden skabslåger? Det er et spørgsmål, der kan dele vandene. Om man er til det ene eller andet, skal være op til den enkelte. Uanset præference, vil skabe med skabslåger få køkkenet til at fremstå mindre rodet. Har du vanskeligt ved at organisere dine ting i køkkenet og kniber det med at få det til at se redeligt ud, vil skabslåger uden tvivl være din bedste ven.

 

Skabslågerne tjener også et andet, mindre formål: det holder støv ude. Man skal ikke undervurdere vigtigheden i en skabslåge, der står på vagt for dets indhold, og dermed holder støvet ude. På sigt kan skabslåger blive et tidsbesparende valg, fordi støvet ikke samler sig om skabets indhold.

 

2. Indret med vægobjekter

 

Når du skal gå i krig med indretningen i køkkenet, er de fleste relativt begrænsede i plads. Det er sjældent synderligt praktisk at placere et indretningsobjekt på gulvet i køkkenet. Derfor holder de fleste mennesker sig til at pryde køkkenvæggene med indretningsobjekter. Det er en vogn, som du bør hoppe på – afhængig af dit køkken, naturligvis.

Tag eksempelvis et kig på en plakater til køkkenet, som kan give lidt krydderi og personlighed til indretningen. Er du på forhånd en person, som kender til din egen stil, kan du gå efter en bestemt type plakater så som vintage plakater.  Uanset hvilken type plakat, du vælger, er du i langt de fleste tilfælde sikret mere personlighed og et mere stilfuldt udtryk, når du hænger en plakat op i dit køkken.

 

 

3. Indret med de rette farver

 

Farverne i et køkken er alfa omega for at få hele køkkenindretningen til at gå op i en højere enhed. Derfor bør du fra start have styr på, hvilke farver der går godt til dit køkken. Lyse farver er i langt de fleste tilfælde kløgtigt at pryde køkkenet med, da det sikrer liv og glæde i køkkenet. Vælger du alligevel en mørk farve, bør resten af dit køkken stå i kontrast til den mørke farve, så du undgår at dekorere dit køkken som en hule.

 

Når det er sagt, kan du komme langt med den rette belysning. LED-spots i loftet kan redde selv det mest dystre køkken. Hvis du læser det her blogindlæg for sent, og ærgrer dig over den mørke farve i dit køkken, kan en investering i LED-spots i mange tilfælde redde det.

 

Med de tre konkrete tips har du ingen undskyldning for at ligge på den dovne side, og lade køkkenet sygne hen. Grib knoglen, og start indretningen af dit køkken med de tre tips – god fornøjelse!

Share