4 tips til at komme i gang med leasing

4 tips til at komme i gang med leasing

At lease en bil eller motorcykel er efterhånden gået hen og blevet en rigtig populær løsning hos mange motorglade danskere. Faktisk udgør leasing et glimrende alternative til at købe eller leje en bil, hvilket bestemt også kan ses på tallene. Antallet af folk der vælger billeasing er nemlig steget markant hvert eneste år det seneste årti. Med leasing kan du nemlig få en splinterny og lækker bil uden alle det same besvær, som hvis du ejede køretøjet på traditionel vis. Hvis du selv går med tanker om at lease din næste bil eller motorcykel, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig 4 uundværlige tips til at komme i gang med leasing.

Husk forsikringen

Rigtig mange folk glemmer uheldigvis ofte at forsikre deres bil når de leaser, og dette kan gå hen og blive en dyr forglemmelse i længden. Dette skyldes i ni ud af ti tilfælde, at man fejlagtigt tror at forsikringen er inkluderet i leasingaftalen – og dette er mange gange ikke tilfældet. Sørg derfor for at vælge et leasingfirma, der har både ansvarsforsikring samt kaskoforsikring inkluderet i deres leasingaftale. Og hvis du vælger et godt leasingfirma som Agilease, så kan du oven i købet få kompetent rådgivning til den rette forsikring til netop dine behov. På denne måde undgår du nemlig ubehagelige overraskelser.

Vælg en leasingaftale med serviceaftale

Selvom langt de fleste leasingfirmaer i landet automatisk kommer med en fuld serviceaftale oven i handlen, så er det alligevel vigtigt at du læser alt det med småt i din leasingkontrakt. Når dette så er sagt, så skal du være opmærksom på at ansvaret hviler på dig, når det kommer til at overholde kravene i serviceaftalen. Dette betyder med andre ord, at du med regelmæssige mellemrum skal sende din bil til serviceeftersyn på et tilknyttet værksted, samt sørge for den generelle vedligeholdelse af køretøjet. For at være på den sikre side, så anbefales det at du gør dette minimum 1-2 gang om året. Heldigvis samarbejder mange leasingselskaber med værksteder fordelt over hele landet, så du kan være sikker på at få den korrekte service i forhold til din leasingkontrakt.

Overdrag bilen til en anden

En af de helt klokkeklare fordele ved leasing er den store grad af fleksibilitet du vil få. For selvom det ikke er tilladt at sælge det leasede køretøj, så er det dog stadigvæk tilladt at overdrage køretøjet til en anden person. Når dette så er sagt, så er dette selvfølgelig ikke noget der lige sker på fem sekunder. Leasingselskabet skal naturligvis først foretage en kreditvurdering af den person, som leasingaftalen skal overdrages til; men hvis alt ser ud til at være i orden, så skulle der bestemt ikke være noget i vejen for at overdragelsen kan ske forholdsvist hurtigt. Når denne proces så er overstået, så vil det selvfølgelig være den nye person der overtager alle fordelene og ikke mindst ansvaret i forbindelse med leasing.

Et broget marked

Sidst men ikke mindst, så skal du igen huske at læse din leasingkontrakt grundigt igennem inden du underskriver den. Der findes nemlig mange forskellige leasingselskaber i Danmark, og betingelserne kan faktisk afvige temmelig voldsomt fra hinanden, idet der endnu ikke er en ordentlig lovmæssig regulering på plads herhjemme.

Share