Forskellige typer af stilladser og hvornår de skal bruges

Forskellige typer af stilladser og hvornår de skal bruges

Hver gang du skal udføre arbejde på ydersiden af en bygning, der er højere end et par meter over jorden, er der stor sandsynlighed for, at du får brug for stilladser. Men vidste du, at der findes forskellige typer af stilladser? Og at hver type er bedre egnet til forskellige opgaver? I dette blogindlæg tager vi et kig på de forskellige typer stilladser, og hvornår du bør bruge dem.

 

 

Rør- og koblingsstilladser

Rør- og koblingsstilladser er den mest almindelige type stillads. Det består af stålrør, der passer sammen med specialiserede fittings kaldet koblinger. Da det er let at sætte op og tage ned, bruges rør- og koblingsstilladser ofte til indendørs arbejde, f.eks. maler- og pudsearbejde.

 

Systemsstilladser

Systemsstilladser ligner rør- og koblingsstilladser, men i stedet for at bruge koblinger anvendes komponenter, der passer sammen i et specialiseret system. Dette gør systemsstilladserne stærkere og mere stabile end rør- og koblingsstilladser, hvilket gør dem ideelle til udendørs arbejde som f.eks. murer- og stenarbejde.

 

Hængestilladser

Hængestilladser er platforme, der er ophængt fra en overliggende struktur, f.eks. en kran eller en bjælke. Fordi de er ophængt, kan de flyttes op eller ned efter behov, hvilket gør dem perfekte til opgaver, der kræver arbejde i forskellige højder.

 

Mobile stilladser

Mobile stilladser er platforme på hjul, der let kan flyttes rundt. De findes i to grundlæggende typer: tårnstilladser, som er fritstående, og udriggerstilladser, som skal fastgøres til en væg eller en anden støttekonstruktion. Mobile stilladser er perfekte til opgaver, der kræver meget flytning, f.eks. dekoration eller vinduespudsning.

 

Konklusion

Nu hvor du kender til de forskellige typer stilladser, kan du sørge for at leje den rigtige type til dit næste projekt! Og glem ikke – når du lejer stilladser, skal du altid sørge for at følge alle sikkerhedsretningslinjer for at undgå ulykker.

 

Share