Haven kan være et frirum hele året

Haven kan være et frirum hele året

Om du har en stor eller en lille have er ikke så vigtigt. Det vigtige er at du får skabt en have, som du kan bruge hele året rundt. Mange mennesker bruger kun deres haver fra sen forår og frem til tidligt efterår. Faktisk kan du indrette din have, så du kan få glæde af den hele året rundt. Læs med herunder og få ideer til hvordan du kan bruge din have som frirum, hele året rundt.

Forår i haven

Forår i haven er en travl og lysegrøn tid. Mange bruger en hel masse tid på at lægge løg, forspire og flytte rundt på beplantning, samt forberede jorden til senere såning. Det skal der også være plads til. Men hvis haven skal fungere som frirum, så skal det helst implementeres allerede fra foråret af. Brug tid i haven, på bare at være i den. Sæt dig ned og lad havens dufte, farver og lyde komme helt tæt på. Få mere inspiration til haven som frirum på https://husoghavenyt.dk/.

Sommer i haven

Sommer i haven er ofte leg og fritid. Der er naturligvis stadigt havearbejdet som skal gøres, men fordi vejret som regel er dejligt, bruger vi automatisk mere tide udendørs. Prøv også i løbet af sommeren, bare at være i din have, uden at lave noget. Luk eventuelt øjnene i et par minutter og fornem haven, med alle de andre sanser.

Efterår i haven

Nå sensommeren er over os, begynder vi at rydde op. Træer og buske bliver klippet til. Havemøbler bliver stillet væk. Sommerlegetøjet bliver pakket ned. Vi går ind i vores huse og bruger mere tid inde end ude. Skal haven fungere som et ægte frirum, med lidt højere til loftet, hele året rundt, så er det vigtigt at vi bliver ved med at gå ud i haven. Også selv om vejret ikke længere er lunt og opfordrer til leg. Brug haven, uden at skulle noget med den. Bare gå rundt i den og nyde dens dufte, lyde og nye farver.

Vinter i haven

For at kunne bruge have som et rigtigt frirum om vinteren, er du nødt til at tænke over havens indretning. Der skal være et sted med læhegn, i form af hæk, buske eller små træer. Der skal helst også være en art overdækning. En god stol, eller flere gode stole er også en god ide. Om du vil have en ude ovn, eller et lille bål sted er helt op til dig selv. Uanset om der er en varmekilde eller ej, så handler det først og fremmest om den rette påklædning. Brug din krog i haven, snus vinteren ind, lyt til alle lydene og fald i med naturen.

Share