Uheld i haven kan give patientskadeerstatning

Uheld i haven kan give patientskadeerstatning

Når man har eget hus, vil der ofte være projekter, som man selv kan gå og bakse med. Ting i hjemmet skal optimeres, og mange gange kan man selv klare en del af disse opgaver. Men når man gør det, kan man risikere at komme ud for ulykker, som giver skader, der kræver en eller anden form for behandling. Har man eksempelvis været oppe for at rense tagrender, men falder ned fra stigen og brækker benet. Dette er enormt uheldigt, men man ved, hvad der skal gøres og skynder sig afsted til lægen. Konstateringen er et brækket ben, og man kommer i gips. Først efter gipsen er taget af, og benet fortsat gør ondt, opdager lægen, at der har været en flig af knoglen, som har sat sig på tværs. Dagen resten af knoglen er vokset sammen, er det nu en skade, som du må leve med. Det betyder kronisk smerte. At du ikke kan lave ekstremsport, som du tidligere gjorde, og at du ikke kan holde til at stå op i flere timer ad gangen. En skade, som skulle kunne være fikset hurtigt og nemt, har nu givet livslange følger. Nu kan du så vælge at søge patientskadeerstatning.

 

Hvad er patientskadeerstatning?

Patientskadeerstatning er en erstatning, som man kan få, hvis man har modtaget fejlbehandling i det danske sundhedssystem. Fordi smerterne, forårsaget af det brud, der var på dit ben, kunne være undgået med den rigtige behandling, er du derfor berettiget til patientskadeerstatning. Hvor stort et beløb du kan modtage, varierer dog efter méngraden. Når man søger om patientskadeerstatning, skal man derfor være forberedt på at skulle igennem forskellige undersøgelser for at finde ud af, hvor stort omfanget af skaden er, og i hvor høj grad den begrænser dig. Som udgangspunkt vil man være berettiget til patientskadeerstatning, hvis man har en méngrad på fem procent eller derover. Når der her er tale om kroniske smerter og en begrænsning i aktivitet resten af livet, vil de fem procent som minimum være opfyldt. Du vil derfor kunne få udbetalt din patientskadeerstatning. 

 

Dækker patientskadeerstatning andet end mén?

Patientskadeerstatning dækker ikke alene méngraden og de efterfølgende konsekvenser og smerter. Det dækker også, hvis der er tale om tabt arbejdsfortjeneste. Altså hvis man ikke har været i stand til at arbejde i en længere periode grundet den skade, som man har påført sig. Har man haft store omkostninger i forbindelse med behandlingen kan dette i mange tilfælde også dækkes af patientskadeerstatning. Dette gælder eksempelvis behandlinger ved fysioterapeuter og akupunktører. Man bør derfor altid undersøge muligheden for at få patientskadeerstatning, hvis man tror på, at man har méngrad, der er højere end fem procent, eller hvis man selv har haft store udgifter ved behandlingen. 

Share