4 trin til at komme i gang med dit gør-det-selv projekt

4 trin til at komme i gang med dit gør-det-selv projekt

Som boligejer kan du uden problemer sikkert finde et område eller to, der kunne trænge til en at blive fikset lidt op. I stedet for at ringe til en håndværker – hvilket aldrig er den billigste løsning – så er der nu mange danskere, der ønsker at lære de nødvendige evner til at klare et job selv. Men hvad nu hvis du ikke ligefrem hører til gør det selv typen, og ganske enkelt ikke ved hvor du skal starte? Fortvivl ikke. For her får du et par  gode tips til at gå fra en grøn nybegynder til en vaskeægte gør gør det selv mand.

1. Lær af andres erfaringer

Intet menneske er som bekendt en ø, og dette gælder også når det kommer til gør det selv arbejde. Det allerførste man som absolut nybegynder derfor skal gøre, er at tage et kig på folk med mere erfaring. Selv hvis du allerede skulle have en idé om hvordan du vil gribe en opgave an, så er der stadigvæk en god chance for at du vil kunnelære meget ved at spørge ind til en mere erfaren person. En erfaren gør det selv mand vil nemlig ofte kunne give dig tips til f.eks. at spare penge, samt gøre jobbet på den mest effektive måde. Desuden vil de også kunne dig god rådgivning, så du kan undgå de samme begynderfejl som de desværre måtte lære på den hårde måde.

2. Start med et overkommeligt projekt

Som gør det selv nybegynder kan det bestemt ikke anbefales, at du kaster dig ud i de allerstørste og dyreste projekter lige med det samme. Prøv i stedet at starte ”blidt” med et mere overkommeligt projekt. Dette vil nemlig give dig en langt større chance for rent faktisk at afslutte jobbet på en vellykket manér. Når du så har fået blod på tanden, så kan du derefter overveje større opgaver, såsom at renovere dit badeværelse. Man skal trods alt lære at kravle før man kan gå.

3. Invester i noget godt værktøj

Uden værktøj (og selvfølgelig mad og drikke) duer helten ikke. Ethvert gør det selv projekt vil jo selvfølgelig kræve det rette udstyr; og dette kan i værste fald komme til at koste rigtig mange penge. Gør det selv projekter er nemlig næsten altid en væsentlig udgift du skal tage højde for; og jo større et projekt der er tale om, jo større et udlæg skal du også selvfølgelig forvente. Der findes dog én metode til at spare penge, og samtidigt finde alt du skal bruge til gør-det-selv projektet – og det er at tage en tur i dit lokale byggemarked. Et godt byggemarked vil udover kvalitetsværktøj nemlig også kunne give dig kompetent teknisk rådgivning, hvis der skulle være noget du er i tvivl om.

4. Se dit projekt i det store perspektiv

Til slut skal du minde dig selv om, at dit hårde arbejde betaler sig i sidste ende. Du vil jo nemlig gøre din bolig i langt bedre stand, samt nå dit oprindelige mål om at blive en bedre gør det selv mand.

Share